Vi söker biträdande rektor

Vi söker biträdande rektor

Vill du vara en del av vår spännande resa framåt för Ädelfors folkhögskola?

Vi undanber oss vänligt men bestämt samtal från rekryteringstjänster!


Är du en naturlig ledare som överblickar, utvecklar och genomför? Vill du tillsammans med ledning och medarbetare vara med och bidra i den positiva och spännande utvecklingsfas som Ädelfors folkhögskola befinner sig i? Då är detta tjänsten för dig!

Ädelfors folkhögskola
Vi står i en utmanande och utvecklande fas med en ny strategiplan och en del spännande projekt på gång. Vi letar nu efter dig, som tillsammans med personal och ledning ska förverkliga visionen, ett folkbildnings- konferens- och kulturcentrum för alla i det livslånga lärandet. Ädelfors folkhögskola drivs av arbetarrörelsens organisationer i södra Sverige. Skolan är en av Sveriges största folkhögskolor med ca 300 kursdeltagare. På skolan finns både allmänna grundutbildningar och yrkesinriktade utbildningar. Vi har plats för mer än 90 kursdeltagare på skolans internat. Att gå på folkhögskola är ett steg till vidare studier, arbete och personlig utveckling.

Om tjänsten
Ädelfors folkhögskola söker en engagerad och erfaren biträdande rektor som kan leda och utveckla verksamheten strategiskt och operativt genom det pedagogiska arbetet på skolan. Du kommer att ha ansvar för att leda och utveckla utbildnings- och undervisningsuppdraget utifrån den strategiska plan som finns på skolan. Vidare är det din uppgift att följa upp och utvärdera verksamhetens resultat och kvalitet, samt ha ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom ramen för avdelningen. Du har ett personalansvar för 20 lärare. Du är direkt underställd rektor. och sitter med i skolans ledningsgrupp som tillsammans med hotellchef, ekonomichef och personal- och serviceansvarig leder verksamheten avseende utveckling-, personal- och verksamhetsfrågor mot gemensamma uppsatta mål. I din roll har du fullt fokus på att folkhögskolans värden och arbetssätt präglar organisationen. Du kommer få stora möjligheter att påverka och utveckla ditt uppdrag, och fortsätta driva det positiva utvecklingsarbetet som folkhögskolan står inför.

Vem är du?
Vi söker dig som är en resultat- och målinriktad visionär med ett driv för att utveckla folkhögskolan framåt. Vidare ser vi att du som söker har chefsutbildning och högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar och har förmåga att skapa goda relationer, lyssna, bekräfta, utmana samt tydliggöra beslut och visioner. Erfarenhet av folkbildningsverksamhet och folkhögskola är meriterande. För att lyckas i rollen bör du vara trygg i ditt ledarskap, lyhörd, tydlig, strukturerad och initiativrik. Vidare är du kommunikativ och har en mycket god samarbetsförmåga. Rollen kräver också mod och beredskap att fatta de beslut som verksamheten kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Välkommen med din ansökan till en spännande och utmanande roll som biträdande rektor på Ädelfors folkhögskola.

Hur söker du tjänsten?
Vid frågor om tjänsten kontakta rektorn Ole Busse.
Tel. 0383-571 11, ole.busse@adelfors.nu

Ansökan skickas senast 2024-02-25 till Maria Bengtsson som är personal - och servicechef
maria.bengtsson@adelfors.nu

Intervjuer kommer ske löpande och tillträde enligt överenskommelse.För mer information