Hotell och konferens
Dela sidanDela sidan
/media/132034/womman-photo-kurssida.jpg?anchor=center&mode=crop&width=750&height=320&rnd=132037686200000000

Distanskurs i skriv och foto HT 2019

I höst fortsätter succén Skriv och fotografera på distans. Nu i kortkursform med fem olika delkurser. Du kan ansöka till en eller flera kurser.

Kursstart: 2019-09-02  
 
Sista ansökningsdag: 2019-08-26  
 
 
 

Fakta om fem kurser
Kursernas längd: 14 arbetsdagar fördelat på 3 veckor. Vi har inga fysiska träffar. Undervisningen är kostnadsfri. Ladda ned kursprospektet i den grå rutan nedan. 

  • Kursens omfattning: Helfart
  • Tidpunkt: Distanskurs.
  • Sista ansökningsdag: 26 augusti 2019.
  • Kursstart: se vid respektive kurs. Första kursen startar 2 september
  • Kursslut: se vid respektive kurs.
  • Målgrupp: Inga förkunkaper krävs
  • Kursmaterial: står du för själv.
  • Kursledare: Mickan Thor, författare
  • Ansökan: Klicka på den gröna knappen: fyll i, skriv ut och skicka in till angiven adress

Skrivandets och fotandets grunder

Kurstid: 2 - 19 september

Vi tittar på grundläggande plattformar och på grundförutsättningarna för kreativt skrivande och fotograferande. Vi sätter ramarna för hur vi tänker, hur vi betraktar och hur vi arbetar för att skapa bra resultat i vår kreativitet. Vi tittar på övningsfilmer för grunderna i fotografering. Vi gör övningar där vi bildsätter en given text och tvärtom, vi skriver texter utifrån givna foton. Vi pratar om konstruktiv kritik och det lärorika att ge, och få, respons på varandras arbetsuppgifter.

På med nya glasögon!

Kurstid: 23 september - 10 oktober

I den här kursmodulen arbetar vi med fotoseende och bildvärden, med gestaltning och miljöbeskrivningar. Vi övar oss att se och betrakta saker omkring oss på ett nytt sätt, med nya glasögon på. Vi ska lära oss upptäcka objekt och aktiviteter att skildra med såväl kameran som med pennan. Syftet är att vi ska hitta vårt eget unika bildspråk som finns inom oss och förlösa. Vi ska hitta vår egen individuella stil som fotograf och författare.

Du - en fotograferande poet

Kurstid: 14 - 31 oktober

Dikter och poesi av olika slag är ett mycket kraftigt verktyg att ta till för att väcka känslor eller för att sätta ord på sina egna tankar. Mörka och sorgliga likaväl som ljusa och lyckliga. Många är vi som lättar vårt hjärta genom diktandet och skrivandet. Att kombinera poesi och lyrik med fotografier är ofta otroligt berörande och effektfullt. I den här kursmodulen förvandlas vi till fotograferande poeter.

Vem berättar och vem gör vad?

Kurstid: 4 - 21 november

Här jobbar vi med berättarperspektiv och med att ge våra karaktärer liv och egenskaper som ger dem trovärdighet inför läsarna. Vi skapar och förmänskligar våra karaktärer. Dessutom tittar vi på hur man bygger upp en berättelses dramaturgi så att läsaren hålls fängslad av berättelsen från början till slut. Precis som en filmskapare klipper ihop scener från olika miljöer utan förklarande mellanled så kan vi göra likadant när vi målar upp scener med ord. De pedagogiska metoder vi arbetar med i den här kursmodulen kommer bland annat från boken Pennvässaren.

Dags att bli författare

Kurstid: 25 november - 12 december

I vår femte kursmodul ska du ta på dig författarkostymen. Du går här in i rollen som etablerad och älskad författare vars läsekrets ivrigt och förväntansfullt väntar på din andra roman i en trilogi. Du får vissa förbestämda händelser som ska inträffa längs vägen i romanförfattandet. Du ska också göra romanens framsida, baksida, författarporträtt, göra dess inledande citat och dedikation. Du ska även kliva in i journalistrollen och skriva en recension på din nyutgivna roman.

 För mer information