/media/132207/kaffe_penna_skivarkursen.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132175052140000000

Skrivarskolan på Ädelfors - BAS online

Smålands centrum för kreativt skrivande

Kursstart: 2021-08-30  
 
Sista ansökningsdag: 2021-06-18  
 
Antagningskrav:
Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  
Information:

Ansökan stängd.
CSN-berättigad. Gymnasial nivå.
 
 
 
 

Ansökan är stängd

Skrivarskolan på Ädelfors - BAS online

Vi har också skrivkursen PROJEKT online

Vår skrivarskola riktar sig till dig som vill utveckla ditt skrivande under hösten. Du är van eller ovan, kursräv eller nybörjare - alla är välkomna att söka. Vi arbetar utifrån en gemensam omtanke om texterna, med utgångspunkt i glädjen och lusten att skapa och delar upplevelser och kunskaper tillsammans. Vi arbetar med kreativa verktyg och gräver ned oss i hantverkskunskaperna. Du blir en bättre skrivande person men även en bättre läsare. Processen är i centrum antingen vi kommenterar, samtalar i videomöten, lyssnar på föreläsningar, ser filmklipp eller gör workshops. Givetvis får du handledning och textrespons från ledaren. Målet är att förbättra ditt skrivande och läsande. Vi arbetar tillsammans i mindre grupper och möter nya utmaningar varje vecka.
Vi använder Google Workspace for Education som plattform. Du behöver inte ha jobbat i den tidigare, men måste absolut vara bekväm med att kommunicera online. Vi rekommenderar att du i första hand använder din dator/laptop att arbeta på, surfplatta och mobiltelefon kan komplettera. Du måste ha stabilt bredband.

Du testar olika element och ingångar i skrivandet varje vecka. Du skriver mestadels prosa men även lyrik och blandformer. Vi kommer att fördjupa oss i gestaltningens alla aspekter med hjälp av element som exempelvis språk och stil, tempus och perspektiv och andra verktyg. Vi arbetar aktivt och du förväntas skriva mot deadlines och vara intresserad av andras texter och skrivande eftersom det är så du lär dig själv. Vi trycker mycket på kreativitet, nyfikenhet och utveckling. Studierna passar även dig som funderar på att skriva ett eget projekt - du kan rikta vissa övningar mot detta. Vi pratar även om liv och villkor för en skrivande person och delar med oss av praktiska tips. Om det blir möjligt att hålla fysiska träffar på skolan kommer vi att ägna oss åt sådant som passar bäst i en fysisk lärmiljö. Annars gör vi digitala intensivdagar vid några tillfällen.

Studietakt: Motsvarande 50 %. CSN-berättigad. Gymnasial nivå.
Kostnader:
Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider om fysiska träffar genomförs.
Kursledare: Elisabet Norin - pedagog, författare, lektör och skribent med lång erfarenhet. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även på högskola och som frilans. Hon är författare till klassiska skrivhandboken: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).

Sista ansökningsdag: 18 juni 2021.
Start: 30 augusti 2021
Slut: 11 december 2021


Elisabet Norin

Målgrupp:
du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande.
Förkunskapskrav: Obehindrad svenska i skrift med syfte att utveckla litterära gestaltning.
Kurslitteratur: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.

Annat litterärt verk meddelas senare.
Ansökan (stängd): Personligt brev där du berättar om dig själv och ditt skrivande samt lämnar textprov i tre olika genrer (max 6 A4) och intyg från dina senaste studier.


Välkommen att höra av dig med frågor!
Elisabet Norin
elisabet.norin@adelfors.nu
Telefon 0708-418480


Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information