/media/132242/pabyggnad_skriv.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132246848580000000

Skrivarskolan på Ädelfors - PROJEKT online

Smålands centrum för kreativt skrivande

Kursstart: 2021-08-30  
 
 
 
Antagningskrav:
Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  
Information:

Ej CSN-berättigad

 
 
 
 

Kursen är fullbokad. Ansökan är stängd.

Skrivarskolan på Ädelfors  - PROJEKT online

Vi har också skrivkursen BAS online

Drömmer du om att skriva och färdigställa ett bokprojekt med en fiktiv berättelse? I de kursmoduler där du gör detta arbetar vi med ditt projekt/manus som studiematerial i mindre grupp om 5-6 personer. Du får hos oss en “crash course” in i dina kreativa världar tillsammans med likasinnade. Du arbetar aktivt med regelbundna deadlines. Vi möts i videomöten samt använder andra verktyg som underlättar kreativitet och utveckling. Du ger och får respons på dina texter under hela kurstiden. I våra webbmöten reflekterar och samtalar vi. Om det finns möjlighet ses vi på fysiska träffar på skolan, om inte ordnar vi digitala intensivdagar med föreläsningar och workshops.

Du får kreativ och god feedback, massor av tips och tankar och ett gäng skrivvänner som du känner – och som känner dig – på ett annorlunda sätt än vad människor vanligtvis gör. Givetvis har du en fin skjuts ut i ditt fortsatta skrivande med hjälp av bra verktyg och metoder. Vi använder Google Workspace for Education som plattform. Du behöver inte ha jobbat i den tidigare, men måste absolut vara bekväm med att kommunicera online. Vi rekommenderar att du i första hand använder din dator/laptop att arbeta på, surfplatta och mobiltelefon kan komplettera. Du måste ha tillgång till stabilt bredband. 

Kursen vänder sig till dig som redan har gått en längre skrivarkurs. Att ha gått skrivarskola på Ädelfors är meriterande samt om du redan är igång med eller planerar att starta ett nytt skrivprojekt i prosa. 

Studielängd: planen omfattar 5 moduler om 14 studiedagar vardera och omfattar: 

  1. Verktygslådan
  2. Gestaltning I
  3. Gestaltning II
  4. Gestaltning III
  5. Bokbranschen


Du behöver vara med från början för att kunna tillgodogöra dig innehållet i de fördjupade modulerna.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider under våra eventuella träffar. 

Kursledare: Elisabet Norin är pedagog, författare, lektör och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även som frilans. Hon är också författare till uppskattade skrivhandboken “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).

Kursens längd: Studietakten motsvarar halvfart distans. Inget CSN för denna kurs hösten 2021.

Sista ansökningsdag: Ansökan stängd.
Modul 1 börjar: 30 augusti 2021.
Modul 5 slutar: 11 december 2021.


Elisabet Norin

Målgrupp:
Du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande i ett eget projekt.
Förkunskapskrav: Du har gått längre skrivarkurs tidigare. Liknande erfarenheter kan vara meriterande.
Referensmaterial: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.

Skönlitterärt/biografiskt eller essäistiskt verk meddelas senare.
Ansökan: Med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, samt med två arbetsprover i olika genrer (max 6 A4)  samt intyg från dina senaste studier.

Välkommen att höra av dig med frågor!
Elisabet Norin
elisabet.norin@adelfors.nu
Telefon 0708-418480

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information