Hotell och konferens
Dela sidanDela sidan
/media/131748/img_0379.jpg?anchor=center&mode=crop&width=750&height=320&rnd=131329338690000000

Bra att veta

om sommarkurserna

Om Ädelfors folkhögskola

Ädelfors folkhögskola ligger på småländska höglandet, i den gamla kurorten Holsbybrunn, ca 8 km öster om Vetlanda. Vi har under många år bedrivit sommarkurser men då enbart för deltagare med funktionsnedsättning. I år har vi valt att ha sommarkurser för alla veckorna 29-32 och för deltagare med funktionsnedsättning veckorna 25-28.

Kostnad

Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren, du betalar 4 550 kr för kost och logi. Vi prioriterar deltagare som vill bo på skolan vid antagning eftersom vi är en internatskola. Om du väljer att inte bo hos oss får du ett reducerat pris. På vissa kurser kan materialkostnad samt kostnader för resor tillkomma, mer information får du i välkomstbrevet som skickas ut i början av maj.

Ansökan

Ansökan gör du på vår hemsida www.adelfors.nu. Det finns ett begränsat antal platser till varje kurs. Anmälan är bindande. Avbokning senare än tre veckor innan kursstart kommer att debiteras med halva kurskostnaden. Avbokning måste alltid ske skriftligt.

Boende

På Ädelfors folkhögskola bor ni i bekväma rum med naturen inpå knuten. Vi har 109 bäddar i 59 enkel- och dubbelrum i vårt hotell. Vi har även lägenheter i elevinternatet, alla rum har egen dusch och toalett. Handdukar och lakan ingår.

Måltider

Skolans restaurang är uppskattad för sin goda mat. Här serveras frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé, eftermiddagsfika och middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Vi har bar med fullständiga rättigheter. Meddela redan vid ansökan om du har några allergier.

Fritid

Ädelfors folkhögskola erbjuder stora möjligheter till en aktiv fritid. Vi har motionsspår, elljusspår, gym, tennisbana och bastu. Här kan du spela bangolf, bordtennis, boule, volleyboll, biljard. Vi har dessutom ett trevligt bibliotek med den senaste litteraturen och spel för utlåning. På kvällarna håller vi även baren öppen.För mer information