/media/132190/kurs01lud.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132169000640000000

Långa kurser

 • Allmän kurs
  Du kan läsa Allmän kurs för att få grundläggande gymnasiebehörighet. Vi vet att du kan lyckas hos oss även om du har trista skolerfarenheter. En nyckel till detta är våra temastudier och möjligheten till stöd och studiero. Under våra temaarbeten försöker vi också åka ut på studiebesök för att lära oss mer från omvärlden samt att det bidrar till en bättre gemenskap för er deltagare.

Yrkesutbildningar / Profilkurser

 • Hälso- och friskvårdscoach
  Du kan bli friskvårdspedagog, personlig tränare, massör, hälsoprofilbedömare.

 • Assistentkurs på distans
  Människans totala situation står i centrum för utbildningen. Du får kunskaper inom specialpedagogik, yrkesrollen i teori och praktik samt teckenkommunikation, som är värdefulla i ditt arbete som elev- eller personlig assistent.
 • Lärarassistent  på distans
  Ädelfors folkhögskola erbjuder en 40 veckor lång yrkesinriktad utbildning. Lärarassistent är ett yrke som kommer att vara efterfrågat och ha mycket goda anställningsmöjligheter. I rollen som lärarassistent kommer du att bidra till att skapa en trygg skolgång för eleverna, arbeta med att förbättra resultaten i skolan samt bidra till ökad närvaro och minskade avhopp.
 • Dataspelsutveckling
  Kursen dataspelsutveckling är för dig som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och vill veta mer om hur dataspel fungerar. Här får du lära dig grunderna i att utveckla egna dataspel.

 • Indie Game studio
  Kursen Indie Game Studio är för dig som har tidigare erfarenheter av att utveckla dataspel. Du kanske tidigare har varit deltagare på dataspelsutvecklingskursen på Ädelfors folkhögskola. Du kan också ha fått kunskap om att utveckla dataspel från annat håll. Under kursen lär man sig att starta och driva ett mindre spelföretag. Parallellt med studier i företagande så skapar man mindre spel i grupp om 2 – 6 personer. Kursen är 1,5 år och under första terminen får du grunderna i att starta upp ett företag
 • Teori och praktik
  En kurs för dig med särskilda behov. Du får en chans till fördjupade studier, förberedelse till arbete och eget boende, samt arbetar vi tillsammans för att ge dig förutsättningar till en meningsfull fritid. En lämplig kurs för dig som gått särskolans nationella program på gymnasiet.