/media/132164/idg01lud-kopia.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132155261400000000

Indie Game Studio

Kursen för dig som vill arbeta som indiespelutvecklare eller inom spelbranschen och har en drivkraft att skapa spel. På kursen Indie Game Studio får du verktyg att förverkliga dina mål och drömmar.

Kursstart: 2020-08-17  
 
 
Kursens längd: 1 år  
Antagningskrav:
Treårigt gymnasium eller motsvarande.  
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

 

Antagningsprocess:
Du som söker blir kallad till en intervju.

 
 
 
 

 

Indie Game Studio är en ettårig eftergymnasial kurs för dig med kunskaper i spelutveckling. När du börjar på Indie Game Studio bör du har tillräckliga kunskaper för att skapa spel. Du kan ha kunskap inom olika områden, som programmering, speldesign, grafik, ljud med flera.

 Alla med erfarenheter av spelutveckling och har ett fullständigt gymnasiebetyg kan söka till Indie Game Studio, men kursen är i första hand för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

 Du kan välja att arbeta i grupp eller individuellt. Studierna individanpassas på Indie Game Studio för att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid här.

 Indie Game Studio är en inkubator, du som spelskapare får chansen att lägga tid och energi på att jobba med spelutveckling.

 Indie Game Studio startade 2018 och Ädelfors folkhögskola har haft erfarenheter av studier i dataspelsutveckling sedan 2009. Nu går 60 deltagare på kurserna Indie Game Studio och Dataspelsutveckling. En fantastisk plats att nätverka på och skapa möjligheter inför framtiden.


Under ett år på Indie Game Studio jobbar vi med följande:

Skarpt projekt under första veckorna av läsåret.
  - Redan första veckan drar vi igång med ett skarpt projekt. Deltagarna arbetar tillsammans i grupper under 4 veckor.
  - Vid starten av projektet besöker vi företaget, efter det får deltagarna komma på varsin idé som de får pitcha.
  - Tidigare skarpa projekt är Andréexpeditionenspelet till Gränna museum och Kleva Gruvjakt till Kleva Gruva. https://www.youtube.com/watch?v=W-IgXtTDyUc&t=17s

Projekttid
   - En stor del av tiden är projekttid. Då arbetar deltagarna med att skapa spel. Deltagarna planerar själva sin tid och sina projekt.
   - Under projekttiden ska deltagarna även jobba med sin marknadsföring.

Företagsekonomi
   - En del i kursen är att få kunskap om ekonomi i sitt egna företag.
   - Deltagarna lär sig bokföra i Bokio och man arbetar som simulerat företag med fakturor.

Marknadsföring
   - Föreläsningar i marknadsföring och coachning i individuell marknadsföring av sig själv och sina spel. Vilka kanaler man kan använda och hur.

Start av företag och entreprenörskap
  - Gästlärare Patrick Blomström har föreläsningar i entreprenörskap, ledarskap, skriva affärsplan och marknadsföring.

Gästföreläsare
   - Vi tar in gästföreläsare som har eget företag och de föreläser om olika ämnen.
   - Under läsåret 2019-2020 föreläste Anna Jenelius från Valiant Game Studio om att distribuera spel på Steam. Vad man ska tänka på när man sätter pris och hur en försäljning går till via Steam.

Praktik
  - Man har möjlighet att ha praktik på en spelstudio/spelföretag i upp till sex veckor. Deltagaren söker plats och boende, men vi ger stöd i att hitta praktikplats.

Gemensamhetsdag - Ädelfors folkhögskola
   - Som den folkhögskola vi är har vi några dagar per år med gemensamma aktiviteter tillsammans med deltagare från andra kurser, som t.ex kick off i början av läsåret.

B-U-H [Balans, utveckling, hälsa]
  - Några gånger per år har deltagarna lektion med fokus på balans, utveckling och hälsa.
 - Under höstterminen är det fyra tillfällen med BUH-lektioner.

Coachingsamtal
  -Vi har individuella coachingsamtal då vi talar om att sätta mål, vi benar ut vad som driver dig och vilka hinder som finns på vägen.

Spelvisning
   - I maj varje år har skolan en stor spelvisning. Deltagarna från Indie Game Studio och  Dataspelsutveckling visar vad de skapat.

Events
   -Varje läsår besöker vi Sweden Game Conference i Skövde och Dreamhack Winter i Jönköping.
   -Vi har minst ett Game Jam per år. Då skapar vi spel under en kort tid, oftast under ett par dagar i Lucia-veckan i december.

 


Mål med kursen
Man väljer att studera på Indie Game Studio för att man vill fortsätta att utvecklas som spelutvecklare, få kunskap och erfarenheter om eget företagande och att driva en indiespelstudio. Dock kan målen skifta från deltagare till deltagare. En del vill få möjlighet att skapa en portfolio för att söka sig vidare till redan etablerade företag, medan andra siktar på att starta egen indiespelstudio redan från början.

Utrustning och programvaror
Varje deltagare har en egen arbetsplats med egen dator (PC).
Indie Game Studio har en film/foto/streaming studio. Utrustning som finns att tillgå är: systemkamera (Canon 5D mark IV), kompaktkamera (Canon G7X MKII), green screen, white screen, studiolampor, stativ, mikrofoner, ljudupptagning, VR Oculus rift, VR- mässdator, 3D-skrivare, posterskrivare, fotoskrivare, gamepads, Wacom ritplattor, mobiltelefoner/surfplatta (för att visa spel på), knappmaskin (för reklam) med mera. De flesta väljer att arbeta med programvarorna Unity, Blender och Krita. Man kan använda andra programvaror, men det är något som man själv får bekosta. Idag har vi deltagare som väljer att jobba med Game Maker 2 och Godot Engine.

Indie Game Studio - Egen hemsida
På vår hemsida på www.indiegamestudio.se kan du följa deltagarna och se vad de har skapat. Vi har även en blogg där vi lägger upp saker vi gör på kursen.

Antagningen
För att ha möjlighet att studera på Indie Game Studio ska du ha 3-årig gymnasiebehörighet. Du bör ha minst grundläggande kunskaper inom ett område i dataspelsutveckling och ha drivkraft att vilja lära dig mera. Du ansöker via Ädelfors folkhögskolas hemsida och School Soft. Där lämnar du betyg och personligt brev. Du blir kallad till intervju då du får berätta mer om dig själv och visa arbetsprover. Intervjun sker på Ädelfors folkhögskola, men kan också ske via videokonferens om du bor långt borta.

Besök gärna kursens egen hemsida

Sociala medier

Se mer av Indie  Game Studio på våra sociala medier.

För mer information