Hotell och konferens
Dela sidanDela sidan
Indie Game Studio01
Indie Game Studio02
Indie Game Studio03
arvsfonden-logotyp-rgb-svart.jpg

Indie Game Studio

Indie Game Studio är kursen för dig som har kunskap i dataspelsutveckling och drömmer och har mål att starta indiespelstudio.

Kursstart: 2019-08-19  
 
Sista ansökningsdag: 2019-05-15  
Kursens längd: 1 år  
Antagningskrav:
Treårigt gymnasium eller motsvarande.  
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

Antagningsprocess:
En del i antagningsprocessen är att medverka i en känn-dig-för-kurs. Under kursen deltar man i workshops och intervjuas. Under intervjun har man möjlighet att visa portfolio.

 
 Syfte och mål

Du som studerar kursen Indie Game Studio får möjlighet att gå rakt ut i arbetslivet genom de kunskaper och erfarenheter du får på utbildningen. Antingen kan du välja att starta ett indieföretag själv eller tillsammans med andra. Du får kunskaper, erfarenheter och verktyg för ett arbete inom branschen eller du kan utveckla din portfolio som kan göra att det är lättare att bli antagen till yrkeshögskolor eller andra eftergymnasiala skolor.

Om kursen

Kursen vänder sig i första hand till dig som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och som redan har kunskaper i dataspelsutveckling. Kursen är en ettårig eftergymnasial kurs.

Första terminen

Under första terminen lägger du grunden till ditt företagande genom att skriva affärsplan, lära dig om avtal, patent, försäljning, företagsekonomi, entreprenörskunskap och marknadsföring. Parallellt arbetar du i projekt och skapar spel.

Andra terminen

Den andra terminen startar du ditt simulerande företag och får teoretiska och praktiska kunskaper att i att driva ett eget företag och samtidigt fortsätta att skapa spel.

Personlig utveckling

Det är även stort fokus på personlig utveckling under detta året. För att bli en entreprenör är det viktigt stärka självförtroendet, att sätta upp mål, att få balans i sig själv och alla delar i livet. I dagens samhälle har stress och stressrelaterade sjukdomar blivit en vardag för många och därför lägger vi fokus på att ge verktyg för framtiden som egen företagare. 

Antagningen och känn-dig-för dagar

Du som är intresserad av att studera på Indie Game Studio deltar i en känn-dig-för-kurs som är en slags workshop, som är en del i vår antagningsprocess. Då kommer ni att arbeta i mindre grupper och skapa dataspel, få introduktion om Indie Game Studio samt ha individuella samtal. Detta tillsammans med din ansökan och gymnasiebetyg utgör grunden i antagningsprocessen.

Läs mer gärna mer om Indie Game Studio i kursplanen, där man hittar utförlig information om kursen och dess innehåll.

Sociala medier

Se mer av Indie  Game Studio på våra sociala medier.

Youtube

Facebook

InstagramFör mer information