Hotell och konferens
Dela sidanDela sidan
Indie Game Studio01
Indie Game Studio02
Indie Game Studio03

Indie Game Studio

Indie Game Studio är kursen för dig som har kunskap i dataspelsutveckling och drömmer och har mål att starta indiespelstudio.

Kursstart: 2019-08-19  
 
 
Kursens längd: 1 år  
Antagningskrav:
Treårigt gymnasium eller motsvarande.  
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

 

Antagningsprocess:
Du som söker blir kallad till en intervju.

 
 

 


Kursen vänder sig i första hand till dig som har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och som redan har kunskaper i dataspelsutveckling. Kursen är en ettårig eftergymnasial och gymnasial kurs. De som har fullständiga betyg och slutfört gymnasiet kan söka till Indie Game Studio som eftergymnasial kurs. Men för dig som inte slutfört gymnasiet kan söka kursen på gymnasienivå.

Första terminen
Under hösten får du tid till att skapa spel tillsammans med andra eller individuellt. Parallellt med spelprojekt har deltagarna lektioner i ekonomi, marknadsföring, försäljning, introduktion till att skriva affärsplan, personlig utveckling med mera.

Andra terminen
Den andra terminen blir det mer fokus på att skriva affärsplan och få djupare kunskap i ekonomi, marknadsföring och försäljning. 

Personlig utveckling
Det är även stort fokus på personlig utveckling under detta året. För att bli en entreprenör är det viktigt stärka självförtroendet, att sätta upp mål, att få balans i sig själv. I dagens samhälle har stress och stressrelaterade sjukdomar blivit en vardag för många och därför lägger vi fokus på att ge verktyg för framtiden som egen företagare.

Antagningen
Du som är intresserad av att studera på Indie Game Studio får lämna arbetsprover som rör din inriktning och efter att vi har fått dina arbetsprover så blir du inbjuden till intervju på Ädelfors folkhögskola. Om du bor långt bort finns det även möjlighet att ha intervju på distans.

Läs mer gärna mer om Indie Game Studio i kursplanen, där man hittar utförlig information om kursen och dess innehåll.

Sociala medier

Se mer av Indie  Game Studio på våra sociala medier.

Youtube

Facebook

InstagramFör mer information