/media/132212/kurs01lud.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132176825390000000

Lärarassistent distanskurs VT 2021

Kursen Lärarassistent är en två terminer lång yrkesutbildning mot ett yrke som kommer att vara efterfrågat och ha mycket goda anställningsmöjligheter. Var med och forma framtidens skola!

Kursstart: 2021-01-11  
Antagningsdag: 2020-11-11  
Sista ansökningsdag: 2020-11-01  
Kursens längd: 2 terminer  
Antagningskrav:
Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande. Svenska 2. Meriterande är arbetslivserfarenhet (minst 1 år sammanhängande). Lägsta ålder är 20 år.  
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

 
 
 


Ädelfors folkhögskola erbjuder en 40 veckor lång yrkesinriktad utbildning. Lärarassistent är ett yrke som kommer att vara efterfrågat och ha mycket goda anställningsmöjligheter.

OBS! Antagningsdagen blir digital

Antagningsdagen  den 11 november 2020 blir digital. Du som är behörig får information om hur det kommer att fungera tekniskt. Det kan också bli en kompletterande antagningsdag den 12 november. Som sökande blir du kallad till någon av dessa datum. Det är 4 obligatoriska närträffar under kurstiden.

Ansökan 
Ansök direkt online genom att klicka på den gröna knappen ovan. Glöm inte personligt brev, betyg och CV.

Om kursen
I rollen som lärarassistent kommer du att bidra till att skapa en trygg skolgång för eleverna, arbeta med att förbättra resultaten i skolan samt bidra till ökad närvaro och minskade avhopp. Utbildningen kommer att ge kunskaper i hur elevernas pedagogiska och sociala utveckling fungerar samt hur skolans organisation är uppbyggd. Utbildningen bedrivs på distans i plattformen Google Apps for Education (GAFE), där du studerar både enskilt såväl som i grupp. GAFE är användarvänligt och anpassat för att man ska arbeta och lära tillsammans. Du kommer att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktisk kompetens under perioder av LiA, lärande i arbetslivet, som innebär praktik hos utbildningsanordnare och omfattar 15% av utbildningen.

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.

Lärande i Arbetslivet (LiA), praktik 6 veckor

Det är obligatoriskt att lämna ett utdrag ur belastningsregistret i samband med praktiken. OBS. Utdraget skall lämnas till praktikgivaren. Läs mer om LIA i kursplanen. 

En komplett ansökan MÅSTE innehålla:

- Personligt brev där det framgår vilka mål du har med kursen och vad du hoppas få ut av den
- Betyg
-CV
I din ansökan kan du se om du behöver komplettera något, saknar behörighet eller är behörig. Kompletteringar ska vara inlagda i din ansökan senast den 1 november 2020.För mer information

  • Gunnel Rosell Mårdahl

    Kurs- och utbildningsledare personlig/elevassistent på distans och lärarassistent på distans


    0383-571 18
    073 803 11 31 gunnel.rosell-mardahl@adelfors.nu