/media/132207/kaffe_penna_skivarkursen.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132175052140000000

Skrivarskolan på Ädelfors - BAS online VT 2021

Smålands centrum för kreativt skrivande

Kursstart: 2021-01-11  
 
 
Kursens längd: 22 veckor, halvfart 50 procent  
Antagningskrav:
Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasial.
 
 
 
 

Ansökan är stängd.

Vår skrivarkurs riktar sig till dig som vill utveckla ditt skrivande. Du är van eller ovan, kursräv eller nybörjare - det spelar ingen roll. Vi arbetar utifrån gemensam omtanke om texterna, med utgångspunkt i glädjen och lusten att skapa och delar upplevelser och kunskaper tillsammans.

Vi har också skrivkursen PROJEKT online

Vi arbetar med kreativa verktyg och gräver ned oss i hantverket. Du blir en bättre skrivande person men även en bättre läsare. Processen är i centrum antingen vi kommenterar, samtalar i videomöten, lyssnar på föreläsningar, ser filmklipp eller gör workshops. Givetvis får du handledning och textrespons från ledaren. Målet är att förbättra ditt skrivande. Vi arbetar tillsammans i mindre grupper och möter nya utmaningar varje vecka.

Vi använder Google for Education som plattform. Du behöver inte ha jobbat i den tidigare, men måste vara bekväm med internet och att kommunicera online. Vi rekommenderar att du i första hand använder din dator/laptop att arbeta på, surfplatta och mobiltelefon kan komplettera. Du behöver ha stabilt bredband.

Du får testa olika element och ingångar i skrivandet varje vecka. Du skriver mestadels prosa men även lyrik och blandformer. Vi kommer att fördjupa oss i gestaltningens alla aspekter med hjälp av element som språk, perspektiv och verktyg.

Detta är en mycket aktiv kurs, där du förväntas skriva mot deadlines och vara intresserad av andras texter och skrivande. Vi trycker mycket på kreativitet, nyfikenhet och utveckling.

Kursen passar dig som funderar på att skriva ett eget projekt - du kan rikta övningarna in i detta. Vi pratar även om liv och villkor för en skrivande person och delar med oss av praktiska tips. Om det blir möjligt att hålla fysiska träffar på skolan kommer vi att ägna oss åt sådant som passar bäst i en fysisk lärmiljö vid dessa. Annars gör vi digitala intensivdagar vid några tillfällen


Kursens längd:
11 januari - 11 juni 2021, 22 veckor, halvfart 50 %
Information: Studiestödsnivå (CSN), gymnasial.
Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider under de fysiska träffarna om dessa genomförs.

Kursledare: Elisabet Norin - pedagog, författare, lektör och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även som frilans. Hon är även författare till uppskattade skrivhandboken som blivit en klassiker: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).
Kursens längd: 22 veckor
Kursens omfattning: Halvfart distans
Sista ansökningsdag: 29 november 2020.
Kursstart: 11 januari 2021
Kursslut: 11 juni 2021
Målgrupp: du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande.
Förkunskapskrav: Obehindrad svenska i skrift med syfte att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning.
Kurslitteratur: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.
Annat litterärt verk meddelas senare.
Ansökan: STÄNGD.  Personligt brev där du berättar om dig själv och ditt skrivande, tre olika textprov (sammanlagt max 8 A4) samt intyg från dina senaste studier

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information