/media/132207/kaffe_penna_skivarkursen.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132175052140000000

Skrivarskolan på Ädelfors - Live online (Fullbokad)

Smålands centrum för kreativt skrivande

Kursstart: 2020-08-31  
 
 
Kursens längd: 15 veckor, halvfart 50 procent  
Antagningskrav:
Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  
Information:

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasial.
 
 
 
 Kursen är fullbokad. Det går inte att ansöka


Vår skrivarkurs riktar sig till dig som vill utveckla ditt skrivande och pröva dina författardrömmar. Du är van eller ovan, kursräv eller nybörjare. Vi arbetar utifrån gemensam omtanke om texterna, med utgångspunkt i glädjen och lusten att skapa och delar upplevelser och kunskaper med likasinnade.


Du får kreativa verktyg och begrepp för hantverket. Du blir en bättre skrivande person men också en bättre läsare. Textsamtalen och processen är i centrum, antingen vi skriver kommentarer, samtalar i videomöten eller ses för workshops på skolan eller någon annanstans. Givetvis får du handledning och textrespons från ledaren med målet att förbättra ditt skrivande. Vi arbetar tillsammans i mindre grupper och fördjupar utmaningarna från vecka till vecka.

Vi använder snygga och stabila Google for Education som plattform. Du behöver inte oroa dig om du inte är van att jobba online: Du får all den handledning du behöver för att hantera tekniken. Vi rekommenderar att du använder din dator/laptop att arbeta på, men även surfplatta och mobiltelefon är användbart.

Vår kurs är på halvfart och ges på gymnasial nivå om du behöver söka studiemedel hos CSN.
Du får testa olika element i skrivandet, mestadels prosa men även lyrik och olika blandformer. Du får även läsa viss skönlitteratur och sedan bokprata tillsammans med dina kurskamrater. Vi kommer att fördjupa oss i gestaltning, språk, perspektiv och annat. Kursen passar även dig som funderar på ett eget projekt eftersom du kan rikta övningarna. Vi pratar även om liv och villkor för en skrivande person och ger och får praktiska tips.

Under våra fysiska träffar kommer vi att ägna oss åt sådant som passar bättre i en fysisk miljö: workshops i att läsa inför publik, träffa författare eller vad som är aktuellt för oss i kursen. Du kan även komma med önskemål.


Kursens längd:
15 veckor, halvfart 50 %
Studiestödsnivå: (CSN), gymnasial.
Vi har två fysiska träffar på skolan under hösten 2020, 17-19 september samt 10-12
december. Träffarna är obligatoriska.
Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider under våra träffar.


Kursledare:
Elisabet Norin är pedagog, författare och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även som frilans. Hon är också författare till uppskattade skrivhandboken “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).
Kursens längd: 15 veckor.
Kursens omfattning: Halvfart distans.
Sista ansökningsdag: 15 maj
Kursstart: 31 augusti 2020.
Kursslut: 12 december 2020.
Målgrupp: Du vill utveckla ditt litterära skrivande och läsande.
Förkunskapskrav: Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.
Kursmaterial: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011) som referenslitteratur. Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren  eller låna på bibliotek. Skönlitterärt verk meddelas senare.
Ansökan: Fullbokad. Med personligt brev där du berättar om dig själv och ditt skrivande, samt intyg från dina senaste studier.För mer information