/media/132242/pabyggnad_skriv.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132246848580000000

Skrivarskolan på Ädelfors - PROJEKT online VT 2021

Smålands centrum för kreativt skrivande

Kursstart: 2021-01-11  
 
Sista ansökningsdag: 2020-11-22  
 
Antagningskrav:
Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  
 

Nu kan du ansöka till VT 2021

Drömmer du om att skriva på ett bokprojekt? I den här kursen använder vi ditt projekt/manus som studiematerial i en mindre grupp om 4-5 personer. Du får under studietiden crash course in i dina kreativa världar tillsammans med likasinnade.

Detta är en aktiv kurs med regelbundna deadlines. Vi möts i videomöten samt använder andra verktyg som underlättar kreativitet och utveckling. Du ger och får respons på dina texter under hela kurstiden. I våra webbmöten reflekterar och samtalar vi. Om det finns möjlighet ses vi på fysiska träffar på skolan, om inte ordnar vi digitala intensivdagar med föreläsningar och workshops.

När terminen är över har du fått kreativ och god feedback, massor av tips och tankar och ett gäng skrivvänner som du känner – och som känner dig – på ett annorlunda sätt än vad människor vanligtvis lär känna varandra. Givetvis har du en fin skjuts ut i ditt fortsatta skrivande med bra verktyg.

Vi använder Google for Education som plattform. Du behöver inte ha jobbat i den tidigare, men måste vara bekväm med internet och att kommunicera online. Vi rekommenderar att du i första hand använder din dator/laptop att arbeta på, surfplatta och mobiltelefon kan komplettera. Du behöver ha tillgång till stabilt bredband.

Kursen vänder sig till dig som redan har gått en längre skrivarkurs, på Ädelfors eller någon annanstans, och som redan är igång med eller planerar att starta ett nytt skrivprojekt i prosa.

Kursens längd: 22 veckor, halvfart 50 %, 11 januari - 11 juni.
Information: Studiestödsnivå (CSN), gymnasial.
Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider under våra eventuella träffar.

Kursledare:
Elisabet Norin är pedagog, författare, lektör och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även som frilans. Hon är också författare till uppskattade skrivhandboken “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).
Kursens längd: 22 veckor.
Kursens omfattning: Halvfart distans.
Sista ansökningsdag: 22 november 2020.
Kursstart: 11 januari 2021.
Kursslut: 11 juni 2021.
Målgrupp: du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande i ett eget projekt.
Förkunskapskrav: Du har gått en längre skrivarkurs tidigare. Liknande erfarenheter kan vara meriterande. God bredbandsuppkoppling krävs för videomötena.
Referensmaterial: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.
Skönlitterärt/biografiskt eller essäistiskt verk meddelas senare.
Ansökan: Med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, samt med två arbetsprover i olika genrer (max 8 A4)  samt med intyg från dina senaste studier.För mer information