/media/132242/pabyggnad_skriv.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132246848580000000

Skrivarskolan - Påbyggnadskurs (Fullbokad)

Smålands centrum för kreativt skrivande

Kursstart: 2020-08-31  
 
 
 
Antagningskrav:
Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  
 
 
 
 

Kursen är fullbokad. Det går inte att ansökaDrömmer du om att skriva en egen bok? I den här kursen använder vi ditt eget projekt/manus som kursunderlag i en mindre grupp om 5-6 personer. Du får en crash course in i dina kreativa världar tillsammans med likasinnade.

Vi använder snygga och stabila Google for Education som plattform. Vi använder regelbundet videomöten och andra verktyg som underlättar kreativitet och utveckling. Du ger och får respons på dina texter under hela kurstiden. På våra träffar ägnar vi oss åt olika typer av innehåll och ämnen. Vi kommer även att ha gästföreläsare av olika slag. Kursen är på halvfart och ges på “gymnasial nivå” för dig som behöver söka studiemedel hos CSN. När terminen är över har du fått kreativ och god feedback, massor av tips och tankar och ett gäng skrivvänner som du känner – och som känner dig – på ett annorlunda sätt än vad människor vanligtvis lär känna varandra. Och givetvis har du en fin skjuts ut i ditt fortsatta skrivande. Kursen vänder sig till dig som har gått skrivarkurs tidigare, på Ädelfors eller någon annanstans, och som redan är igång med eller planerar att starta ett nytt skrivprojekt i prosa. En förberedande workshop kommer att hållas på Ädelfors den 5 juni. Du behöver vara beredd att delta då.

Kursledare: Elisabet Norin är pedagog, författare och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även som frilans. Hon är också författare till uppskattade skrivhandboken “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).

Kursens längd:
15 veckor
Kursens omfattning: Halvfart distans
Sista ansökningsdag: 15 maj 2020.
Kursstart: 31 augusti 2020
Kursslut: 12 december 2020
Två obligatoriska kursträffar på skolan: 17-19 sept, 10-12 december.
Målgrupp: Du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande.
Förkunskapskrav: Du har gått skrivarkurs tidigare. Liknande erfarenheter är också meriterande. God internetuppkoppling krävs för videomötena.
Referensmaterial: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.
Skönlitterärt/biografiskt eller essäistiskt verk meddelas senare.
Ansökan: Fullbokad. Med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, samt med två arbetsprover i olika genrer (max 4 A4 var) samt med intyg från dina senaste studierFör mer information