/media/132279/vardkurs_grund_undersida.jpg?anchor=center&mode=crop&width=1140&height=486&rnd=132361754190000000

Vårdbiträde/Undersköterska på gymnasienivå

Yrkesutbildning på distans till vårdbiträde och undersköterska med inriktning äldreomsorg ger kunskaper om äldre utifrån en helhetssyn.

Kursstart: 2021-08-23  
 
Sista ansökningsdag: 2021-05-15  
Kursens längd: 1-2 läsår. Distans med några fysiska träffar på Ädelfors folkhögskola  
Antagningskrav:
Grundskola eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska. Meriterande är arbetslivserfarenhet. Lägsta ålder är 20 år. Digital antagningsdag den 26 maj.  
Information:

Studiestödsnivå: CSN gymnasial nivå

 
 
 

Kursen vårdbiträde/undersköterska på gymnasienivå.

Söker du ett arbete som känns meningsfullt? Vill du arbeta med att hjälpa andra människor? Då kan yrkesutbildningen till vårdbiträde och undersköterska vara något för dig. I denna utbildning får du studera samtliga ämnen som krävs för att få en yrkesexamen till undersköterska inom vård och omsorg på 4 terminer. Enligt arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter både nu och i framtiden att få ett jobb för den som har en utbildning inom hälso- och sjukvård/vård och omsorg.

Du får lära lär dig om kostens betydelse vid olika sjukdomstillstånd, om sjukdomar, omvårdnad, rehabilitering, fysisk aktivitet och livskvalitet. Kursen ger dig kunskap om den omvårdnad som kan utövas i hemmet, inom äldreomsorgen samt om omvårdnadsåtgärder vid demenssjukdom och i livets slutskede. Social omsorg vid olika funktionsvariationer studeras också.


Digital antagningsdag

Den 26 maj är det digital antagningsdag.


Ansökan utan svenskt personnummer

Har du INTE svenskt personnummer ansöker du här


Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information