Vårdbiträde/Undersköterska på gymnasienivå

Vårdbiträde/Undersköterska på gymnasienivå

Yrkesutbildning på distans till vårdbiträde och undersköterska med inriktning äldreomsorg ger kunskaper om äldre utifrån en helhetssyn.

Information

Kursstart: 2021-08-16  
 
 
Kursens längd: 1-2 läsår. Distans med några fysiska träffar på Ädelfors folkhögskola
 
Antagningskrav: Grundskola eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska. Meriterande är arbetslivserfarenhet. Lägsta ålder är 20 år.  

Studiestödsnivå: CSN gymnasial nivå

Närträffar:

HT 2021

29-30 september
27-28 oktober 
8-9 december

VT 2022

2-3 februari
11-12 maj
8-9 juni

 
 
 
 

Kursen vårdbiträde/undersköterska på gymnasienivå.

Söker du ett arbete som känns meningsfullt? Vill du arbeta med att hjälpa andra människor? Då kan yrkesutbildningen till vårdbiträde och undersköterska vara något för dig. I denna utbildning får du studera samtliga ämnen som krävs för att få en yrkesexamen till undersköterska inom vård och omsorg på 4 terminer.

Enligt arbetsförmedlingen finns det goda möjligheter både nu och i framtiden att få ett jobb för den som har en utbildning inom hälso- och sjukvård/vård och omsorg.

Kursens innehåll

Du får lära lär dig om kostens betydelse vid olika sjukdomstillstånd, om sjukdomar, omvårdnad, rehabilitering, fysisk aktivitet och livskvalitet.

Kursen ger dig kunskap om den omvårdnad som kan utövas i hemmet, inom äldreomsorgen samt om omvårdnadsåtgärder vid demenssjukdom och i livets slutskede.

Social omsorg vid olika funktionsvariationer studeras också.

Vi är certifierade för Vård- och omsorgscollege

Ädelfors folkhögskola är godkänd att ingå i lokalt Vård- och omsorgscollege Höglandet. Certifieringen innebär att vi ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg.

Ansökan utan svenskt personnummer

Har du inte svenskt personnummer ansöker du med webbformuläret.

Ansökan utan svenskt personnummer.


Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information