Skrivarskolan på Ädelfors - BAS online

Skrivarskolan på Ädelfors - BAS online

Vår skrivarskola BAS riktar sig till dig som vill utveckla ditt skrivande under våren. Du är van eller ovan, kursräv eller nybörjare - alla är välkomna att söka. Vi arbetar utifrån en gemensam omtanke om texterna och varandra, med utgångspunkt i glädjen och lusten att skapa och dela upplevelser och kunskaper tillsammans.

Information

Kursstart: 2022-01-24  
 
 
Kursens längd: 19 veckor
 
Antagningskrav: Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  

Studiestödsnivå (CSN): Halvfart gymnasial nivå. CSN-berättigad.

Sista ansökningsdag: Fullbokad. Ansökan stängd.

Studietakt: motsvarande 50 %.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider om fysiska träffar genomförs.

Slutdatum: 5 juni 2022

 
 
 
 

Skrivarskolan på Ädelfors - BAS online
VT 2022 (Fullbokad)

Vi har också skrivkursen: PROJEKT online

Vi arbetar med kreativa verktyg och fördjupar oss i hantverkskunskaperna. 

Du blir en bättre skrivande person men även en bättre läsare. Processen är i centrum antingen vi kommenterar, samtalar i videomöten, lyssnar på föreläsningar, ser filmklipp eller gör workshops. Givetvis får du handledning och textrespons från ledaren. Vi arbetar tillsammans i mindre grupper och arbetar med nya utmaningar varje vecka.

Vi använder Google Workspace for Education som plattform. Du behöver inte ha jobbat i den tidigare, men måste absolut vara bekväm med att kommunicera online. Vi rekommenderar att du i första hand använder din dator/laptop att arbeta på, surfplatta och mobiltelefon kan komplettera. Du måste ha stabilt bredband.

Utmaningarna varje vecka är mestadels prosa men även lyrik och blandformer. Vi kommer att fördjupa oss i gestaltningens alla aspekter med hjälp av element som exempelvis språk och stil, tempus och perspektiv och andra verktyg. 

Vi arbetar aktivt. Du förväntas skriva mot deadlines och vara intresserad av andras texter och skrivande eftersom det är så du lär dig. Vi trycker mycket på kreativitet, nyfikenhet och utveckling.

Studierna passar även dig som funderar på att skriva ett eget projekt - du kan rikta vissa övningar mot detta. Vi pratar även om liv och villkor för en skrivande person och delar med oss av praktiska tips. Om det blir möjligt att hålla fysiska träffar på skolan kommer vi att ägna oss åt övningar som passar bäst i en fysisk lärmiljö. Om inte gör vi någon eller några intensivdagar online.

Målgrupp

Du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande.

Förkunskapskrav

Meriterande om du redan har gått en skrivarkurs, men inte nödvändigt.

Kurslitteratur

“Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.
Annat litterärt verk meddelas senare.

Ansökan (Ansökan  stängd)

Personligt brev där du berättar om dig själv och ditt skrivande samt lämnar textprov i tre olika genrer (max 6 A4) samt intyg från dina senaste studier.

Kursledare

Elisabet Norin heter jag - pedagog, författare, lektör och skribent med lång erfarenhet av det kreativa skrivandet. Jag är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen, men även på högskola och som frilans. Jag är författare till klassiska skrivhandboken: “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).

Elisabet Norin

Elisabet Norin

Välkommen att höra av dig med frågor!
Elisabet Norin
elisabet.norin@adelfors.nu
Telefon 0708-418480

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information