Skrivarskolan på Ädelfors  - PROJEKT online

Skrivarskolan på Ädelfors - PROJEKT online

Vill du skriva och färdigställa ett bokprojekt med en fiktiv berättelse? I våra projektkurser online arbetar vi med ditt projekt/manus som studiematerial i en mindre grupp om 5-6 personer.

Information

Kursstart: 2022-01-10  
 
 
 
Antagningskrav: Obehindrad svenska i skrift för att utveckla ditt berättande inom litterär gestaltning. God internetuppkoppling behövs för videomötena.  

Studiestödsnivå (CSN): gymnasial nivå, CSN-berättigad.

Sista ansökningsdag: Fullbokat

Studietakt: finns på både helfart och halvfart.

Antal platser: helfart fem och halvfart fem.

Kostnader: Undervisningen är statsunderstödd och därför kostnadsfri. Kostnader tillkommer för övernattning och måltider under våra eventuella träffar.

Startdatum: båda kurserna 10 januari.

Slutdatum: helfartskursen 12 juni 2022, halvfartskursen 29 maj 2022.

 
 
 
 

Skrivarskolan på Ädelfors  - PROJEKT online för erfarna och etablerade författare, VT 2022. (Fullbokad)

Vi har också skrivkursen: BAS online

Du får gå på djupet in i dina och andras kreativa världar. Du arbetar aktivt med regelbundna deadlines. Vi möts i videomöten varje vecka samt använder andra verktyg som underlättar kreativitet och utveckling. Du ger och får respons på dina texter under hela kurstiden. I våra webbmöten reflekterar och samtalar vi. Om det finns möjlighet ses vi på fysiska träffar på skolan, om inte ordnar vi någon eller några digitala dagar.

Du får kreativ och god feedback, massor av tips och tankar och en grupp skrivvänner som du känner – och som känner dig – på ett annorlunda sätt än vad människor vanligtvis gör. Givetvis har du en fin skjuts ut i ditt fortsatta skrivande med hjälp av bra verktyg och metoder.

Vi använder Google Workspace for Education som plattform. Du behöver inte ha jobbat i den tidigare, men måste absolut vara bekväm med att kommunicera online. Vi rekommenderar att du i första hand använder din dator/laptop att arbeta på, surfplatta och mobiltelefon kan komplettera. Du måste ha tillgång till stabilt bredband. Kursen vänder sig till dig som redan har gått en längre skrivarkurs eller som redan är publicerad. Att redan ha gått skrivarskola på Ädelfors är meriterande samt att du redan är igång med eller planerar att starta ett nytt skrivprojekt i prosa.

Målgrupp

Du som vill utveckla ditt gestaltade och litterära skrivande i ett eget projekt.

Förkunskapskrav

Du har gått längre skrivarkurs tidigare. Liknande erfarenheter kan vara meriterande.

Referensmaterial

“Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg, 2011). Finns att köpa i nätbokhandlarna, av ledaren eller låna på bibliotek. Finns även som e-bok.
Skönlitterära eller författarbiografiska verk meddelas senare.

Ansökan (10/1-2022 stängd)

Med ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen, samt med två arbetsprover i olika genrer (max 6 A4)  samt intyg från dina senaste studier.

Kursledare

Jag är pedagog, författare, lektör och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Jag är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även på högskola samt som frilans. Jag är också författare till uppskattade skrivhandboken “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).

Elisabeth Norin

Elisabet Norin

Välkommen att höra av dig med frågor!
Elisabet Norin
elisabet.norin@adelfors.nu
Telefon 0708-418480

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information