Information till kursdeltagare

Information till kursdeltagare

Folkhögskola är en skolform som utgår från dina behov av kunskap och personlig utveckling. Oavsett om du vill läsa en yrkesinriktad utbildning eller vill komplettera dina tidigare studier på allmän kurs för att söka till högskolan, får du en utbildning av hög kvalitet och stora möjligheter till individuell anpassning. Ofta läser vi i mindre studiegrupper och stor vikt läggs vid dina egna erfarenheter, förkunskaper och behov.

Att studera på en folkhögskola

På folkhögskolan flyter studier och fritid ihop och många får vänner för livet. På internatet kan du studera och diskutera tillsammans med andra kursdeltagare. Du har också möjlighet, att på kvällstid nyttja skolans lokaler och utrustning. Husdjur får inte vistas på skolområdet.


Informationsbroschyren läsåret 2024-2025

I broschyren Information till deltagare nedan finner du information som rör skolan, boendet, fritidsaktiviteter och annat smått och gott som kan vara bra att veta för dig som är kursdeltagare på skolan. 

Broschyren Information till deltagare. (pdf. 648kB)


Demokratisk organisation och deltagarstöd

Genom studeranderådet och kursrådet kan du arbeta aktivt med kursdeltagarnas inflytande i frågor som rör undervisning, ekonomi och liknande.


Kurator

Kurator finns på plats tisdagar (8-16) och onsdagar (8-12). Använd denna länk för att boka tid hos kuratorn: https://system.easypractice.net/book/adelfors

För att kunna boka en tid måste du först skapa ett konto. Länken nedan visar hur man gör det.
https://youtu.be/V19hWY-G1LQ

Om något krånglar med bokningen är du välkommen att kontakta mig via mail: anders.cederberg@adelfors.nu

MVH
Anders Cederberg


Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Kurslitteratur, måltider, eventuellt boende och studieresor betalar du själv. Du kan söka studiemedel för alla våra långa kurser.

Information om kostnader.


Studiestöd

Alla i Sverige har möjlighet att studera med hjälp av studiestödet. Det spelar ingen roll vilken social, ekonomisk och geografisk bakgrund en person har.

Centrala studiestödsnämndens hemsida CSN.


Boende

Information om Internatet.


Gym och spinningssal

Gym och spinningsal.


Biblioteket

Information om biblioteket.


Studeranderätt

Studeranderätt på Folkbildningsrådets hemsida.
Studeranderätt på Ädelfors folkhögskola


Likabehandlingsplan

På Ädelfors folkhögskola


Disciplinära åtgärder

På Ädelfors folkhögskola


För mer information:

Kontakta kurs- och utbildningsledare.