Indigo/ Shibori/ Reservagetryck 17-19 juni

Indigo/ Shibori/ Reservagetryck 17-19 juni

FULLBOKAD!

Under kursen arbetar vi med olika reservage- och trycktekniker som shibori* i kombination med färgning med naturlig indigo.

Du lär dig att sätta ett indigobad enligt 123 metoden och att skapa mönster på olika textila material som bomull, ull, lin och siden. Kursen passar både för dig som har förkunskaper och för dig som är nybörjare. Ett utbud av tyger finns att köpa på plats och du har även möjlighet att köpa ett indigokit vid kurstillfället för att att sedan kunna arbeta vidare självständigt med dina mönsteridéer.

*Shibori - Samlingsnamn för att reservera ytor genom att knyta, vika och sy.

Kursledare: Linda Zetterman är verksam som formgivare med fokus på naturliga färgpigment och hållbar textilproduktion med perspektivet både människa och natur. Hon driver hantverksstudion Boom craft studio, vilka samarbetar med hantverkare i Kutch, Indien, med framtagning av handvävda och blocktryckta textilier. Linda har studerat olika textila hantverk med fokus på indigo i Indien, Japan och Vietnam. Hon håller workshops i indigofärgning och andra naturliga färgnings- och mönstringsmetoder. Sedan 2013 undervisar hon i färgning, tryck och formgivning på Capellagårdens textilutbildning. Hon är utbildad i textil form på Konstfack, med en MFA 2003.

Lediga platser: Nej
Internat: Ja
Kostnader: 4 045 kr inkl. kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu