Skapa din egen barnbok 24-28 juni

Skapa din egen barnbok 24-28 juni

ANSÖKAN STÄNGD

Vi gör korta övningar för att få igång kreativiteten – vi tecknar med akvarell, tecknar porträtt av varandra där vi använder oss av barnperspektivet, tecknar med kol och gör illustrationsuppgifter.

Tillbaka till sommarkurser

I kursen tar vi upp vad en barnbok är, vilka ålderskategorier man riktar sig till, vad barnperspektivet är och olika tekniker man kan använda sig av.

Vi fördjupar oss i vad barnperspektivet är och hur man kan berätta med både bild och text. Vad får en bild att lyfta en text? Går det att berätta en sak i texten och en annan i bilden?

Övrig tid går åt till att teckna ut sin idé med handledning. Antingen använder man sig av en färdig barnbokstext, eller så tar man med sig en egen idé på text.

Kursen är grundläggande och kräver inga förkunskaper. Målet är att göra en egen barnbok med sexton uppslag och omslag alternativt åtta uppslag och omslag. I slutet av kursen skapar vi en vernissage med bilderna och häftar i mån av tid ihop våra böcker.

Kursledare är Julia Thorell som är utbildad grafisk formgivare och illustratör vid Konstfack och har hittills publicerat två serieromaner, fyra barnböcker och medverkat i tre antologier. Böckerna har getts ut i fem olika länder: Sverige, Norge, Danmark, Polen och Kina. Hon är verksam i Stockholm och håller även i kurser på ABF och frilansar som illustratör. ”Jag brinner för bildberättande som konstform, både för barn och vuxna!”

Lediga platser:
Internat:
Ja
Kostnader:
5 995 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu