Virka rutor 11-12 juli

Virka rutor 11-12 juli

INSTÄLLD

Kursen är inställd. Det går inte att ansöka.

Tillbaka till sommarkurser

Du kan virka vad som helst i rutor! Rutor kan vara något för nybörjaren, men också bli ett mästarprov. 

Under kursen får du lära dig att virka olika typer av rutor, allt från den klassiska mormorsrutan till mer avancerade rutor i till exempel mosaikvirkning. Här finns rutor att virka som du aldrig har sett maken till! Alla kan sättas ihop för att skapa olika mönster. 

Du kan virka efter färdiga beskrivningar men du kan också skapa fritt med de olika basdelarna och välja dina egna färger. Vi går igenom hur du monterar och hur du fogar ihop dina rutor för att arbetet ska bli vackert. Hur man använder olika färger för att få ett önskat uttryck tar vi också upp under kursen. Möjligheterna är oändliga. Gå gärna in på Marias konto på Instagram: @maria_gullberg och kolla vad hon virkar. 

Under kursen kommer boken VIRKA RUTOR! säljas till ett förmånligt pris. 

Kursledare Maria Gullberg är utbildad på Konstfack 1989, Stockholm, och den ledande förnyaren av virkningen i Sverige. Hon har utvecklat en rad nya tekniker och experimenterat fram nya och spännande strukturer och mönster, ofta i ett stramt grafiskt formspråk. Hon tilldelades år 2019 Barbro Wingstrands stipendium för sitt mångåriga arbete med att utforska och förnya virkningen. Maria är verksam som formgivare och inspiratör med både kurser och utställningar och har gett ut ett flertal böcker om virkning:

Tid att virka, Hemslöjdens tidskrifter, 1998
Virka muddar, Hemslöjdens förlag, 2007
Virktekniker, Hemslöjdens förlag, 2013
VIRKA!, Hemslöjdens förlag, 20013
Virkad mönstermagi, Hemslöjdens förlag, 20017

VIRKA RUTOR!, Polaris Fakta, 2023


Lediga platser: Inställd
Internat: Inställd
Kostnader: Inställd

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu