Visible mending 1-5 juli

Visible mending 1-5 juli

FULLBOKAD!

Tillbaka till sommarkurser

Med utgångspunkt i slow fashions filosofi tar vi hand om det vi redan har i vår garderob genom visible mending (synlig lagning) och återbruk. Under kursen får du möjlighet att testa olika tekniker för att förlänga livslängden på dina plagg. Vi löser problem som hål, fläckar och slitningar genom olika lagningstekniker som till exempel applikation, sashiko, tovning och stoppning.

Vi kommer varva praktiska övningar med inspirationsföreläsningar och teoretisk input, kika tillbaka på gamla metoder i Sverige och andra delar av världen och fördjupa oss i den aktuella ”visible mending”-rörelsen där lagningen får ta plats och synas.

Kursmoment:
Lära dig stygnen
Lappa med sashiko och boro
Stoppa stickat
Förnya med färg
Klädvård och refresh
Slow fashion
Skapa ditt eget mode/lagningsmanifest

Vill du vara med?
Ta med dig trasiga plagg som du vill laga. Alla verktyg och annat lagningsmaterial du behöver finns på plats men om du har någon särskild färg eller kvalitet på tråd, garn eller lappar du vill använda kan du ta med det själv.

Passar workshopen dig?
Du behöver inte ha någon erfarenhet av sömnad eller lagning sedan tidigare. Kursen är för dig som vill lära dig teknikerna men kan också fungera som inspiration för dig som redan kan lite (eller mycket) men vill få inspiration till att göra mer kreativa lagningar. Den är också utmärkt för dig som vill ge dig själv tid att ägna dig åt lagningen och skapa tillsammans med andra.

Kursledare Jennie Dahlén är utbildad i textilt hantverk, design och modevetenskap och har lång erfarenhet från modebranschen samt från ideell sektor. Hon är verksam författare, föreläsare och workshopledare inom hållbart mode.

Jennie har skrivit böckerna Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen, växa, ärva, fixa, laga, samt varit verksamhetsledare för Stockholms Stadsmissions hållbara modemärke Remake.

Följ Jennie via hennes Instagram och hemsida där hon inspirerar och ger tips på lagning och hållbart mode!

Lediga platser: Nej
Internat: Ja
Kostnader: 5 995 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu