Yllebroderi 24-28 juni

Yllebroderi 24-28 juni

ANSÖKAN STÄNGD

Yllebroderi är ett folkligt broderi som har en lång historia som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. Här känner vi bäst det genom det skånska yllebroderiet men det har även starka rötter norröver i landet genom ett rikt dräktliv.

Tillbaka till sommarkurser

I den här kursen dyker vi ner fritt i olika tekniker som var brukliga vid tiden. Kursen passar alla nybörjare såväl som den mera erfarna. Vi arbetar med lite mera blandade material så som lingarn yllegarn och knyppelgarn. Vi tillför pärlor, paljetter, band, virkade spetsar osv. Det är detta som kallas grannlåtsboderi. Bottenmaterialet är kläde, ett vävt ylletyg i vackra färger.

Varför inte börja sy en kudde? Du kommer också att få lite historik, stygnförslag, ideer om skissering, montering mm. Plus många goda samtal och skratt!

Kursledaren Ann Rydh är utbildad på konstfack bildlärarutbildningen och därefter arbetat som bildlärare. Gick samtidigt konstfacks kvällsskola i keramik och glas. Sedan 2011 arbetar hon som konstnär på heltid och arbetar nu med fritt broderi, yllebroderi och akvarellmåleri. Under åren har det blivit utställningar egna, samlings- och jurybedömd utställningar. Deltar också i” Konst runt” som täcker, Emmaboda , Torsås, Nybro och Södermöre kommuner.

www.annrydh.se

Lediga platser:
Internat:
Ja
Kostnader:
5 995 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu