Bra att veta

Bra att veta

Inför din kurs.

FLER KURSER
Utöver nuvarande utbud  kan fler kurser läggas till under vintern och våren. På webbsidorna adelforskonferens.nu, folkhogskola.nu och kurser.se finns alltid det aktuella kursutbudet. Besök gärna sidorna regelbundet för de senaste uppdateringarna. Till kurserna.

ÄDELFORS FOLKHÖGSKOLA
Ädelfors folkhögskola ligger på småländska höglandet, i den gamla kurorten Holsbybrunn, ca 8 km öster om Vetlanda. Skolan sjuder av aktivitet året runt med både längre utbildningar och  korta kurser samt en omfattande konferensverksamhet. Förutom sommarkurser för alla har vi också särskilda sommarkurser för deltagare med funktionsnedsättning.

KOSTNAD
Undervisningen är avgiftsfri, du som kursdeltagare betalar för kost och logi. Eftersom vi är en internatskola, prioriterar vi deltagare som vill bo på området. Om du väljer att inte bo hos oss reduceras kostnaden, men vi tror att kursen blir mer givande för deltagare som bor på skolan. På vissa kurser tillkommer kostnad för material. Mer information får du i välkomstbrevet.

ANSÖKAN
Du ansöker på vår hemsida www.adelforskonferens.nu. Det finns ett begränsat antal platser till varje kurs. Avbokning senare än två veckor innan kursstart kommer att debiteras med halva kurskostnaden. Avbokning måste alltid ske skriftligt.

BOENDE
På Ädelfors folkhögskola bor du i bekvämt enkelrum med naturen inpå knuten. Alla rum har egen dusch och toalett. Handdukar och lakan ingår. Vi har även några hundrum.

MÅLTIDER
Skolans restaurang är uppskattad för sin goda mat. Här serveras frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé, eftermiddagsfika och middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Vi har även en bar med fullständiga rättigheter. Meddela redan vid ansökan om du har behov av specialkost.

PÅ DIN FRITID
Vi har egen landbandymatta, shuffleboard, bangolf och padelbana (avgift) finns på området. I skogen som ligger precis intill finns fina motionsslingor med varierande längd. Du har fri tillgång till vårt fina gym och bastu. Vi har också några cyklar att låna ut om du vill se dig omkring, och om du vill koppla av med läsning och spel så finns vårt bibliotek. På kvällarna håller baren öppet i samband med middagen. Sista kvällen visar vi upp vad vi gjort under kursen och har en trevlig avslutningsmiddag med trubadur.  Det blir förhoppningsvis en fin kväll som avrundar några givande dagar.


Till kurserna.

Mer information om kurserna:
Cicci Hultqvist
Telefon:0383-571 10
kortkurs@adelfors.nu

Mer information om boende och måltider:
Mikael Johansson
Telefon: 0709-599 070
mikael.johansson@adelfors.nu