Linoleumsnitt 1-5 juli

Linoleumsnitt 1-5 juli

ANSÖKAN STÄNGD

Här får du lära dig grunderna i linoleumsnitt, en högtrycksteknik där man skissar upp och skär ut motivet ur en linoleumplatta, valsar på färg och till sist trycker i press eller för hand. Man kan trycka på papper och tyg och du kommer få testa båda. Du får lära dig allt om både teknik och material och även om färglära och komposition om du så önskar.

Tillbaka till sommarkurser

Vi går igenom hur man överför en skiss till linoleumplåten, teori och teknik för att använda skärverktygen, teknik och tips på material, papper och färg, hur man trycker i press och för hand, hur man trycker med flera block, så kallade multiblock, hur man trycker på tyg och vilka färger och verktyg man använder då. Vill du trycka på något eget klädesplagg eller tygkasse så går det bra. När du är klar med kursen så har du kunskap att fortsätta trycka hemma. Du får med dig en materiallista på allt material vi använt samt en handledning att falla tillbaka på. Efter en rolig och givande vecka avslutar vi med en vernissage.
En grundavgift på 1000 kr tillkommer. Och ytterligare kostnad om du vill hyra eller köpa material utav kursledaren, men du kan även ta med eget.

Kursledare Johanna Bolin och är konstnär och grafiker verksam i Vingåker. Hon har jobbat som bild- och matematiklärare men är numera egenföretagare på heltid. Johanna jobbar främst med olja på duk, grafik och Resin Art. Hon jobbar även ibland med collage och mixed media och skulptur. Genom sina utbildningar har hon en bred kompetens inom bild och konst och har i olika sammanhang utbildat, coachat och lett både vuxna och barn.

Lediga platser:
Internat: Ja
Kostnader: 5 995 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu