Pilflätning och Korgtillverkning 16-20 juni

Pilflätning och Korgtillverkning 16-20 juni

FULLBOKAD!

Tillbaka till sommarkurser

Här lär du dig grunderna eller utvecklar dina tidigare kunskaper i korgflätning med hjälp av en rutinerad korgtillverkare, ett hantverk som du senare kan fortsätta med hemma.

Nu kommer chansen att lära dig att fläta med pilar. På kursen finns plats för både nybörjare och erfarna. Undervisningen är väldigt individuell och du får möjligheter och utmaningar på den nivå du är.

Världens äldsta pilflätning är faktiskt svensk, så det finns en lång (7 500 års) tradition för pilflätning i Sverige, ja i hela Norden.

Om du aldrig har flätat förut lär du dig de grundläggande teknikerna och du kommer sannolikt att åka hem med en fin svamp-, sy-, löv- eller annan korg till ditt hem eller till trädgården. Att arbeta med pil är ett ganska så hårt arbete för händerna. Du kommer lära dig tillräckligt för att fortsätta din korgtillverkning hemma. Vi använder pil både med och utan bark. Du har inte möjlighet att tillverka trädgårdsinstallationer, såsom koner och ställningar, då det kräver andra typer av pil.

Har du gamla intressanta korgar hemma, som du vill veta mer om eller till och med kan berätta om, så ta gärna med korgen eller ta med ett foto. Och kanske har du en korg som behöver en reparation/renovering?

Materialkostnad är ca 400 - 600 kronor beroende på hur mycket du använder.

Kursledare:
Steen H Madsen har lärt sig många gamla hantverk genom 20 års arbete i Gamla stan i Lejre. De senaste 35 åren har koncentrerats mest på att fläta och mestadels med pilar.

Steen undervisar på många platser i världen, samt har en egen kurs i Haraldsted, Själland, där han också har en stor samling (över 500) av antika och gamla korgar. Förutom att han undervisar så flätar han korgar för privat bruk men även som installationer för museer, teater, kommuner, institutioner etc. Förutom att han undervisar så flätar han korgar för privat bruk men även som installationer för museer, teater, kommuner, institutioner etc.

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu