Ullspinning grund 24-28 juni

Ullspinning grund 24-28 juni

FULLBOKAD!

Ta hand om ullen och lär dig spinna på slända och rock. En kurs för dig som vill pröva på att spinna och lära dig mer om ull.

Tillbaka till sommarkurser

En grundläggande kurs för hur du spinner en tråd. Vi går igenom hur man förbereder en ullfäll inför att spinna. Vi prövar att tesa, karda, kamma och tvätta ull, undersöker vad skillnaden blir för garnkvaliteten och användningsområde. Prövar olika spinntekniker och tvinningar men främst är målet att du ska få förståelse och kunskap för att spinna en tråd.

Vi tittar på ullfällar, ser på olika sorters ull och vad de passar till. Lär oss även om tvätt och efterbehandling av garner, textil kultur och historik om får, ull och garn.

Det är bra om du tar med; förkläde, hink, handduk, sax, anteckningsmaterial och om du har: kardor, ullkammar, spinnrock, slända. Ta gärna med ull om du har egna får eller vill analysera, diskutera och använda den ull du har.

Det kommer att finnas lite redskap för utlåning och försäljning. Olika sorters svensk ull kommer att finnas för undervisningen och försäljning.

Kursledare är Lena Köster, textilkonsthantverkare, spinnerska och väverska som arbetar  speciellt med den svenska ullen, med hela processen från fårskötsel till färdig textil. Lena har under många år undervisat i ullkännedom och ullhantverk i hela landet.

Lediga platser: Nej
Internat: Ja
Kostnader: 5 995 kr inkl kost och logi

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu