Ansökning till Indie Game Studio

Ansökning till Indie Game Studio

Hur går ansökningen och ansökningsprocessen till för att studera på Indie Game Studio? Vad ska man tänka på?

Ansökningsperioden har gått ut. Du kan fortfarande göra en sen ansökan. Ifall det blir platser lediga kan du komma att bli kontaktad.

Hur du söker till Indie Game Studio

Alla som vill studera indiespelutveckling på Indie Game Studio söker via School Soft och länken finns på kurshemsidans start. När du söker bifogar du personligt brev och visar upp arbetsprover.

Arbetsprover

För att se att du har rätt kompetens för att gå kursen så ska du lämna arbetsprover som visar på din kunskap.

Du kan t.ex. visa din kunskap genom något av följande:

  • Lägg till en länk till videoklipp som visar din projekt eller dina kunskaper.
  • Lägg till en länk till din hemsida.
  • Lägg till en länk till dina sociala kanaler.
  • Lägg till bilder i ditt personligt brev med dina skapelser.
  • Skriva ned alla projekt du varit med och jobbat i och vad du har gjort under dessa projekt.
  • Beskriva i ditt personliga brev om dina dataspelskunskaper.

Intervju

Om du blir inbjuden till intervju kommer vi att träffas för en intervju på skolan i Holsbybrunn. Om du bor långt borta och har svårt att komma på plats så kan vi även ha intervjun via Google meet. Men oftast blir det bättre när man kommer till skolan, för då kan man träffa andra som studerar här. 

När får jag veta om jag kommit in?

I maj skickas det ut en bekräftelse på om du kommit in, om du är reserv eller om du tyvärr inte kommit in det kommande läsåret.

Om du har fått besked att du kommit in så ska du välja att acceptera eller inte acceptera att ta platsen och man har innan ett visst datum att göra det. Datumet står i bekräftelsen. 

Om du har kommit in på kursen Indie Game Studio

Du kommer att få svara på ett formulär om du vill behålla din plats och även lite annan information som specialkost, boende och kontaktinformation. När du valt att behålla din plats blir du inbjuden till en Discord server där du redan innan det nya läsåret kan få kontakt med dina nya klasskompisar. På denna server kommer det läggas ut information. Du kommer även att få en länk till en site där du kan läsa mer information om kursstart och vad man ska tänka på. 

TILLBAKA TILL STARTSIDAN