När man studerar på indiespelutveckling på Indie Game Studio har man mycket tid att jobba med sina projekt. Parallellt med dem har man lektioner i olika ämnen.
Varje måndag kickar vi igång med ett "Monday Air" möte där man får viktig information och efter mötet går man igenom veckan och om man jobbar i ett projekt i grupp så har man ett möte om kommande veckan.
Den största delen är lektionerna som vi kallar projektlektioner. Då skapar du spel antingen på egen hand eller i grupp med andra. Många väljer också att jobba med att utveckla sin portfolio för att söka YH-utbildning eller jobb. Deltagaren ansvarar själv för sin projekttid med råd av läraren. Man lägger upp vad man vill skapa under ett läsår eller vad man vill lära sig.
Första veckorna av läsåret gör alla deltagare i tre grupper spel tillsammans.
Vid uppstart av ett projekt så skapar ni även en iterationsplan och skriver ett design dokument. Vid projektplanering så använder vi oss av verktyget Trello eller Hacknplan och varje grupp utser en projektledare som har ansvar för att projektmedlemmarna fort följer planen.
Det bästa sättet är att se det som att man går till jobbet när man studerar på Indie Game Studio. Du har stora möjligheter att skapa det du önskar under läsåret.
I början av läsåret har ni en lektion i att sätta mål och vad som krävs för att nå sina mål. Dessa mål fokuseras det på under läsåret och man tar avstamp lite då och då för att se att man är på god väg att nå målen man satt upp.
En annan stor del av kursen handlar om att få kunskap och erfarenheter av att marknadsföra sig själv som spelutvecklare men även hur man marknadsför ett företag. Marknadsföring är en viktig del som ofta kan bli bortprioriterad av spelprojektet. På Indie Game Studio vill vi att en person i varje projekt har huvudansvaret för marknadsföringen. Du lär dig om olika typer av marknadsföring och skapar en sociala medier strategi för ett fiktivt företag.
Det är inte alla som studerar på Indie Game Studio som tänker starta eget i framtiden, men att ha kunskap i företagsekonomi är ändå berikande att ha kunskap om. Det är viktigt att förstå begreppen i både privat ekonomi och företagsekonomi. Du får förståelse för hur moms, skatter, lagar och bokföring fungerar.
Arbete och framtid är lektioner som har med er till ert nästa steg efter Indie Game Studio. Fyrtiofem procent av alla jobb tillsätts genom nätverk och därför pratar vi om vikten att skapa kontakter för att få möjlighet till jobb via sitt nätverk. Du lär dig att skapa ett intressant och inbjudande CV och personligt brev.
Du kommer få kunskaper i att skapa film och foto för att kunna marknadsföra dig.
Entreprenörerna har en nyckelroll i världen att experimentera och vara kreativa. Man ser entreprenörs som nytänkare och visionärer. Vi tar reda mer om vilka entreprenörer ser vi som förebilder och vad har de gjort för att komma dit.
Vad är det som kännetecknar en "entreprenör" är saker som vi tar upp på Indie Game Studio.
När man studerar hos oss har man möjlighet att ha praktik under andra läsåret. Vi stöttar er med att söka praktikplats, men ni gör själva jobbet med att hitta en plats, boende under tiden. Under första året har du inte möjlighet till praktik. Du har även möjlighet till praktik om du går ett tredje år. Om du har frågar angående hur praktiken fungerar kontakta Jessica Lycker.
Vi lägger stor vikt i att jobba med sig själv med de sidor och egenskaper som man har svårt med i livet. Personlig utveckling är individuellt och det kan vara dålig självförtroende eller självkänsla. Det som i livet stoppar en att göra det man vill.
Ibland har vi även lektioner i teman som att t.ex. få balans mellan arbete och fritid (work-life balance), vad ska man tänka på när man nätverkar?
Under ett läsår har deltagarna individuella mentorsamtal där man har pratar om projekten man jobbar med, framtiden och om det är några svårigheter som man har.
Var tredje vecka får man prova olika aktiviteter och träningsformer som t.ex. frisbee-golf, medition, spinning och klättring för att nämna några. De veckor man inte har inbokad aktivitet tränar man något själv under sin fritid eller med andra.
Under ett läsår sker en del återkommande event, det kan vara lite annorlunda år till år. Men på hösten brukar vi alltid åka till Skövde och Sweden Game Conference en dag. I slutet av läsåret åker vi på en studieresa. Skolan ordnar Game Jam några gånger per år och varje läsår har vi en spelvisning där deltagarna visar upp vad man skapat under året.
Tre - fyra gånger per år har vi gästföreläsare som föreläser om olika ämnen.
Exempel på tidigare föreläsare:
Vill du veta mera om kursen och vårt innehåll kontakta kursledaren Jessica Lycker.