Hälsocoach - Personlig tränare och massör distanskurs

Hälsocoach - Personlig tränare och massör distanskurs

En 1-årig yrkesutbildning som vänder sig till dig som vill jobba med hälsofrämjande frågor eller gå en utbildning för egen personlig utveckling. Efter avslutade studier har du kunskaper inom hälsoområdet, samt specifik kompetens i form av personlig tränare, massör och gruppträningsinstruktör. Även grundutbildning i Body Bike Indoor cycling samt TRX Suspension Training ingår.

Information

Kursstart: 2024-08-19
Sista ansökningsdag: 2024-05-01
Kursens längd: 1 läsår. Distans med 7 obligatoriska närträffar på Ädelfors folkhögskola.
Antagningskrav: Treårigt gymnasium eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1).

Höstens närträffar 2024:

22-25 augusti Ädelfors fhsk
3-6 Oktober Ädelfors fhsk
28 november- 1 december, Jönköping Concept

Vårens närträffar kommer senare.

Ansökan är stängd.

Hälsocoach - Personlig tränare och massör på distans

Vi erbjuder en 1-årig yrkesutbildning till dig som vill jobba med träning och hälsa samt att motivera och inspirera. Utbildningen levererar både frågor och svar brett inom hälsoområdet som både är och fortsätter att vara, i ständig utveckling. Efter avslutade studier har du breda kunskaper inom det breda hälsospektrat; träningslära, anatomi, nutritionslära och mycket mer. Du har en även specifik kompetens inom personlig träning, massage och gruppträning. Följ oss gärna på Instagram.

 

 

Certifieringar

 • Certifierad Personlig tränare genom Europe Active, en internationell licens som ger dig möjlighet att jobba som personlig tränare i hela Europa.
 • Certifierad massör genom Ädelfors Folkhögskola
 • Möjlighet till (via teoretiskt prov) certifierad massör genom Svenska Friskvårdsförbundet
 • Certifierad inom cirkelträning och  koreograferad gruppträning genom Concept education.

Ädelfors folkhögskolas certifikat.

De studerande får även möjlighet till grundutbildning i Body Bike, Indoor Cycling och TRX Suspension Training. Som hälso- och friskvårdscoach har du redskapen, verktygen och inte minst personligheten för att leda individer mot ett hälsosamt och välmående liv!

Målsättning

De som avslutat sina studier hos oss jobbar idag aktivt som till exempel massörer, personliga tränare och gruppträningsansvariga. Det är även många som valt inriktningen att arbeta i diverse hälso- och träningsfrämjande miljöer som spa, skola, idrottsföreningar och företag för att nämna några.

Förutom allt detta under läsåret så kommer du dessutom att ha utvecklats själv, både på det personliga planet men även på det professionella. Vi ger dig möjligheten till utveckling på många plan! Vårt mål är att vår utbildning ska vara av hög kvalitet och därför är flertalet av våra utbildare yrkesverksamma inom sina respektive områden.

Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.Filer för nedladdning
För mer information

 • Jonas Nordh

  Kurs- och utbildningsledare Hälsocoach - Personlig tränare och massör distanskurs


  0383-571 99
  jonas.nordh@adelfors.nu