Indie Game Studio

Indie Game Studio

Indie Game Studio är en kurs där du skäddarsyr ditt innehåll utifrån dina uppsatta mål. Under första året studerar du även ämnen som marknadsföring, filmredigering, foto, ekonomi och ämnen kring att starta företag. Kursen passar dig som antingen vill jobba med din portfolio för att ha större chans när du söker jobb eller yrkeshögskola. Den passar även bra för dig som har som mål att starta indiespelföretag.

Information

Kursstart: 2024-08-19
Sista ansökningsdag: 2024-05-01
Kursens längd: [1 år] Kursen är en ettårig kurs, men man har möjlighet att gå tre år. Men ett år i taget.
Antagningskrav: Treårigt gymnasium eller motsvarande. Kunskaper i dataspelsutveckling.

Ansökan öppnas i början av januari

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

Antagningsprocess: När du söker kursen i Schoolsoft så bifogar du ett personligt brev. Beskriv din bakgrund inom dataspelsutveckling och bifoga gärna länkar till din portfolio eller där vi kan se dina arbeten. Om du har rätt kompetens så blir du kallad till intervju. Läs mer om hur du ansöker via länken (https://adelfors.nu/kurser/profilkurser/indie-game-studio/ansoekning-till-indie-game-studio/)

 


Om du valt bort cookies så kan du klicka på länkarna här: 
Intervju med tidigare deltagare som studerat Indie Game Studio. 
Showreel 2024 

Det finns fler klipp från tidigare år på Ädelfors folkhögskolas YouTube. 

Vilka vägar finns efter kursen

Då kursen ger möjligheter att skräddarsy vad man vill fokusera på under projektlektionerna så gör det att vi har många olika mål hos våra deltagare. 

Det man kan säga är att många har som mål att studera ett år för att skapa eller finslipa sitt portfolio för att få större chans att komma in på en yrkeshögskola, jobb eller andra utbildningar. Varje år studerar många deltagare vidare på yrkeshögskolor som The Game Assembly, Playgroundsquad, FutureGames och likande utbildningar. 

 

"Tiden på Indie Game Studio gav mig motivationen och hjälpen att skapa ett välarbetad portfolio för min ansökan till Yrkeshögskola. Samt så fick jag också tillfälle att arbeta up mina kunskaper inom Unreal under project tiden. Efter ett år kom jag in på The Game Assembly i Malmö och idag studerar jag mitt andra år som Level Designer där" 

- Alexander Edelborg Christensen

 

Flera deltagare har som mål att lära sig att driva ett eget företag och flera har under åren skapat företag.

"Jag tror inte att jag hade börjat sälja mitt spel och starta mitt företag om jag inte gått kursen. Man blir pushad framåt och kände sig mer förberedd under åren på Indie Game Studio"

-Jonathan Nilsson 

 

Eftersom kursen är så pass individanpassad så finns det möjligheter att nå de mål man sätter upp och en viktig del av Indie Game Studio är att man ska se sin tid som sitt arbete. När man kliver in i klassrummet så är man på sitt jobb. Den känslan har vi skapat under åren tillsammans. 

Här kan du läsa om tidigare deltagare och deras tankar om sin tid på Indie Game Studio. 

Vad krävs för att söka? 

För att ha möjlighet att genomföra studierna på Indie Game Studio så måste du ha kunskaper och erfarenheter av dataspelsutveckling inom något område. Kan till exempel vara inom programmering, design, grafik eller annan kunskapsinriktning.

För att ha möjlighet att få en plats på Indie Game Studio så behöver du kunna visa på dina kunskaper och det gör du genom att arbetsprover. Du ansöker via School Soft och där bifogar du även ett personligt brev, CV och portfolio. 

Efter att du har ansökt kommer du få ett meddelande om att du blir kallad till intervju, om du har de kunskaper som krävs. 

Kursen är eftergymnasial, men i vissa fall kan man även få möjlighet att studera på kursen även om man inte har gått klart gymnasiet. Kontakta kursledare om du har frågor angående detta. 

Läs mer här om hur du ansöker till kursen. 

Kursinnehåll 

Den största delen av tiden är projektlektioner och dessa skäddarsyr du själv beroende på vad du vill göra eller lära dig. Man kan arbeta individuellt eller i grupp med andra. 

Varje läsår har vi även ett större projekt då alla arbetar tillsammans. I år har vi ett samarbete med Lawyer som arbetar med juridik inom spelbranchen och deltagarna ska skapa ett spel om dem. 

Första året har vi även flera ämnen som man jobbar med parallellt med projektlektionerna och det är ämnen som marknadsföring, ekonomi, filmredigering, projektplanering, portfolioskapande och ämnen kring att starta eget med flera. 

På Indie Game Studio jobbar vi målinriktat framåt och börjar läsåret med att sätta mål som vi sedan fokuserar på under hela läsåret. Vi lägger även stort fokus på personlig utveckling och har coachingsamtal flera gånger per termin. 

Vi ser till helheten under läsåret och vet hur viktigt ens mående är för att vara indiespelutvecklare eller jobba med dataspelsutveckling. Ibland kan det lätt bli en "honungsfälla", då man tycker att det är så roligt. Balans mellan arbete och fritid är viktigt och därför talar vi även om välmående och hälsa.

Läs mer om kursinnehållet här. 

Vill du veta mer om hur Indie Game Studio kom till så hittar du mer information här. 

Anpassad kurs

Kursen är anpassad för dig som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) och vi har utgått från specialpedagogiska skolmyndighetens (SPSM) råd om hur man skapar en bra studiemiljö. Det är däremot inget krav ha funktionsnedsättning för att gå kursen och vi ser gärna en mångfald bland de sökande.

Vi erbjuder en lugn, trygg och tillåtande miljö där du blir sedd och accepterad för den du är. Det är inga prov och du blir inte betygsatt. Efter dina studier får du ett kursintyg. 

Kostnader

Studierna är kostnadsfria men du betalar för ditt boende om du väljer att bo på vårt internat samt obligatorisk lunch, studieresor, studiematerial. Läs mer om kostnader här. 

Utrustning och mjukvara

Som deltagare får du en plats i klassrummet som du har hela din studietid och du väljer själv vilka program du vill arbeta med när du skapar spel. De flesta använder sig av Unity eller Godot, men det finns även de som vill lära sig Unreal och valt att jobba med det. De som skapar 3D-grafik arbetar oftast i Blender, men en del har även valt att jobba i Maya. Andra program som ofta använda av våra deltagare är Krita, Asprite, Affinty Photo 2. Viktigt att man har licens till de program som man använder. 

Från utbildningen på Instagram 

På skolans sociala kanaler lägger vi ut inlägg från kursen då och då.  Klicka på bilder för att komma till inlägget.

Klicka på vår händelseikon för att se sparade händelser.





För mer information