Indie Game Studio

Indie Game Studio

Kursen för dig som vill arbeta som indiespelutvecklare eller inom spelbranschen och har en drivkraft att skapa spel. På kursen Indie Game Studio får du verktyg att förverkliga dina mål och drömmar.

Information

Kursstart: 2022-08-22  
 
 
Kursens längd: 1 år
 
Antagningskrav: Treårigt gymnasium eller motsvarande. Kunskaper i dataspelsutveckling.  

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Antagningsprocess: När du söker kursen i Schoolsoft så bifogar du ett personligt brev. Beskriv din bakgrund inom dataspelsutveckling och bifoga gärna länkar till din portfolio eller där vi kan se dina arbeten. Du som söker blir kallad till en intervju och får visa upp din portfolio.

 
 
 
 

   

KURSEN ÄR FULLBOKAD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Är Indie Game Studio för dig?

 • Har du som mål att starta eget företag som indiespelutvecklare?
 • Vill du utveckla dina kunskaper i dataspelsutveckling?
 • Vill du arbeta med din portfolio?
 • Vill du få bättre självförtroende och tilltro till dig själv?

Om någon av dessa punkter passar in på dig och du har kunskaper i dataspelsutveckling så är Indie Game Studio något för dig!

   

Vem kan söka?

För att ha möjlighet att genomföra studierna måste du ha kunskaper och erfarenheter av dataspelsutveckling inom något område. Som t.ex. programmering, design och grafik. Kursen är eftergymnasial, men i vissa fall kan man även få möjlighet att studera på kursen även om man inte har gått klart gymnasiet.

Kursen är utvecklad för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar då vi tar hänsyn till individers behov som t.ex att deltagarna har egna platser i klassrummet, vi har framförhållning med scheman, tydliga rutiner och boendestöd.

Läs med om hur vi underlättar för våra deltagare på sidan Vårt arbetssätt.

Om kursen

Kursens längd är ett år upp till tre år. Man söker ett år i taget, de flesta deltagare studerar på Indie Game Studio i två år.

Du kan läsa mer om kursen på sidan Om Indie Game Studio.

Kursinnehåll

Kursens fokus är att få kunskap i företagsämnen så som marknadsföring, entreprenörskap, ekonomi och försäljning

Den största delen av läsåret arbetar du med projekt som du själv väljer att arbeta med. Du kan jobba individuellt eller skapa grupper i klassen eller utanför skolan. När du börjar med ditt projekt ska du skriva ett designdokument och iterationsplanering. Du arbetar i iterationer och planerar ditt arbete i Trello.

Parallellt med projekt och lektioner jobbar du med din egna marknadsföring och att bygga upp en portfolio

Indie Game Studio har även fokus på personlig utveckling och coachning där du får möjlighet att jobba med att stärka din självkänsla och självförtroende

Vi ser till helheten under läsåret och vet hur viktigt ens mående är för att vara indiespelutvecklare eller jobba med dataspelsutveckling. Ibland kan det lätt bli en "honungsfälla", då man tycker att det är så roligt. Balans mellan arbete och fritid är viktigt och därför talar vi även om välmående och hälsa.

Det finns möjlighet till praktik varje läsår som är frivilligt och du söker själv praktikplats.

Du kan läsa mera på sidan Kursinnehåll Indie Game Studio.

Utrustning och mjukvara

I anslutning till vårt klassrum har vi en studio med greenscreen och lokalen kan användas till att streama, fotografera och filma.

Du kan använda vilka program du vill när du skapar spel, dock använder sig skolan av Unity, Blender och Krita. Tidigare har några deltagare använt sig av GameMaker Studio 2 och har då själva haft en licens.

Skolan har även en 3D-skrivare, VR-utrustning, Wacom ritplattor (Cintiq pro 16, 22HD), Canon 5D mark IV, mikrofoner, Sony kamera, spelkonsoler att tillgå i sitt kreativa skapande.

Vid varje arbetsplats finns en dator som man lånar under tiden man studerar på skolan.

Antagningsprocess

Du ansöker via School Soft och där bifogar du betyg, personligt brev och arbetsprov.
Om du blir kallad till intervju får du visa upp dina kunskaper under intervjun. Intervjun sker på Ädelfors folkhögskola om möjlighet finns, men kan också ske via videokonferens om du bor långt borta.

Du kan läsa mer om antagningen på sidan Ansökning til Indie Game Studio.

Kostnader

Studierna är kostnadsfria men du betalar för ditt boende om du väljer att bo på vårt internat samt obligatorisk lunch, studieresor, studiematerial.

Se detaljerad specifikation kursdeltagare på sidan Kostnader.

Hailey   

Läs mer om våra deltagare och vad de tycker om att studera på Indie Game Studio på sidan Deltagare på Indie Game Studio.

          För mer information

 • /media/132050/jessica.png?anchor=center&mode=crop&width=150&height=150&rnd=131903878640000000

  Jessica Lycker

  Jessica har en bakgrund inom spelutveckling, marknadsföring, foto och film. Hon jobbar som kursledare/lärare på Indie Game Studio. "Min passion är utveckling, kort och gott!"


  0383-571 15
  072 - 307 63 00 Jessica.lycker@adelfors.nu