Indie Game Studio

Indie Game Studio

Kursen för dig som vill arbeta som indiespelutvecklare eller inom spelbranschen och har en drivkraft att skapa spel. På kursen Indie Game Studio får du verktyg att förverkliga dina mål och drömmar, du som deltagare sätter intentioner för vad du vill uppnå.

Information

Kursstart: 2024-08-19
Sista ansökningsdag: 2024-05-01
Kursens längd: [1 år] Kursen är en ettårig kurs, men man har möjlighet att gå tre år. Men ett år i taget.
Antagningskrav: Treårigt gymnasium eller motsvarande. Kunskaper i dataspelsutveckling.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial.

Antagningsprocess: När du söker kursen i Schoolsoft så bifogar du ett personligt brev. Beskriv din bakgrund inom dataspelsutveckling och bifoga gärna länkar till din portfolio eller där vi kan se dina arbeten. Om du har rätt kompetens så blir du kallad till intervju. Läs mer om hur du ansöker via länken (https://adelfors.nu/kurser/profilkurser/indie-game-studio/ansoekning-till-indie-game-studio/)

Ansökningsperioden har gått ut. Du kan fortfarande göra en sen ansökan. Ifall det blir platser lediga kan du komma att bli kontaktad.

Ansök här

Är Indie Game Studio för dig?

Om någon av dessa punkter passar in på dig och du har kunskaper i dataspelsutveckling sedan tidigare. då kan Indie Game Studio vara något för dig!

  • Vill du arbeta med din portfolio för att kunna söka jobb i spelbranschen?
  • Vill du arbeta med din portfolio för att kunna söka till en YH-utbildning?
  • Vill du utveckla dina kunskaper i dataspelsutveckling genom att arbeta praktiskt med spelprojekt?
  • Vill du skapa spel för att du har mål att driva indiestudio i framtiden? 
  • Vill du lära dig mer om marknadsföring för att kunna marknadsföra dig själv eller framtida företag? 
  • Vill du få en bred grundkunskap i att driva företag och vad som krävs? 

  

Vem kan söka och hur söker man till Indie Game Studio?

För att ha möjlighet att genomföra studierna på Indie Game Studio så måste du ha kunskaper och erfarenheter av dataspelsutveckling inom något område. Kan t.ex. vara inom programmering, design, grafik eller annan kunskapsinriktning.

För att ha möjlighet att få en plats på Indie Game Studio så behöver du kunna visa på dina kunskaper och det gör du genom att arbetsprover. Du ansöker via School Soft och där bifogar du även ett personlig brev, portfolio och CV.

Efter att du har ansökt kommer du få ett meddelande om att du blir kallad till intervju, om du har de kunskaper som krävs. Intervjun sker på Ädelfors folkhögskola.

Kursen är eftergymnasial, men i vissa fall kan man även få möjlighet att studera på kursen även om man inte har gått klart gymnasiet.

LÄS MER OM HUR MAN ANSÖKER TILL OSS OCH VAD SOM KRÄVS

 
  

Om Indie Game Studio och vårt kursinnehåll

Den största delen av tiden arbetar du som deltagare med projektlektioner och beroende på vilka mål som man har fokuserar man på olika saker under dessa lektioner. En arbetar med att skapa spel i grupp eller individuellt, det går även att samarbeta med personer som inte studerar kursen. 

Indiespelutvecklingskursen har även fokus på företagsämnen så som marknadsföring, entreprenörskap, ekonomi och försäljning. Det är av stor vikt att lägga tid på de vägar som man väljer att nå ut som spelutvecklare eller indiespelföretagare. Marknadsföring är enormt viktigt då det är sättet att nå ut och visa att man finns i en stor bransch.

Om man väljer att studera mer än ett år så har man möjlighet till att ha praktik under år två eller tre. 

Kursen Indiespelutveckling är en mycket individanpassad kurs och från den dagen man sätter sin fot i våra mysiga lokaler så är det som man sätter sin fot på jobbet. Känslan som genomsyrar klassrummet är produktivitet, glädje, kreativitet och framtidstro. 

En annan del i kursen Indie Game Studio är att vi jobbar målinriktat framåt och börjar läsåret med att sätta mål som vi sedan fokuserar på under hela läsåret. Vid arbetet att skriva ner målen så använder vi oss av stegmodell där man även fokuserar på resurser som krävs eller om det finns några hinder. Ett hinder som deltagarna som studerat tidigare ibland har haft är att de inte har haft stark tilltro till sin förmåga och ofta jämfört sig med andra. Därför har vi även fokus på personlig utveckling och coachning på kursen, för vi ser en stor vinst i att jobba med att stärka självkänslan och självförtroendet. Det är ofta nyckeln i att lyckas med sina mål på bästa sättet.

Vi ser till helheten under läsåret och vet hur viktigt ens mående är för att vara indiespelutvecklare eller jobba med dataspelsutveckling. Ibland kan det lätt bli en "honungsfälla", då man tycker att det är så roligt. Balans mellan arbete och fritid är viktigt och därför talar vi även om välmående och hälsa.

LÄS MER OM KURSINNEHÅLLET

LÄS MER OM INDIE GAME STUDIO

Utrustning och mjukvara

Som deltagare får du en plats i klassrummet som du har hela din studietid och du väljer själv vilka program du vill arbeta med när du skapar spel. De flesta använder sig av Unity eller Godot, men det finns även de som vill lära sig Unreal och valt att jobba med det. De som skapar 3D-grafik arbetar oftast i Blender, men en del har även valt att jobba i Maya. Andra program som ofta använda av våra deltagare är Krita, Asprite, Affinty Photo 2. Viktigt att man har licens till de program som man använder. 

För grafiker finns även möjlighet att låna Wacom ritplattor (Cintiq pro 16, 22HD) och även Wacom Intuos. 

Kostnader

Studierna är kostnadsfria men du betalar för ditt boende om du väljer att bo på vårt internat samt obligatorisk lunch, studieresor, studiematerial.

LÄS MER OM KOSTNADER

Deltagarna på Indie Game Studio

Hur är det att studera på kursen, det är deltagarna bäst på att beskriva. Vi är inne på vårt sjätte läsår med kursen Indie Game Studio med fokus på indiespelutveckling, dataspelsutveckling och utveckling i stort.

LÄS MER OM DELTAGARNA OCH DERAS TANKAR OM INDIE

GAME STUDIO För mer information