Vårdbiträde/ Undersköterska distanskurs

Vårdbiträde/ Undersköterska distanskurs

Yrkesutbildning på distans till vårdbiträde och undersköterska ger en bred och efterfrågad kompetens.

Information

Kursstart: 2024-08-19
Antagningsdag: 2024-05-13
Sista ansökningsdag: 2024-05-01
Kursens längd: 2 läsår på heltid (100%). Distans med två obligatoriska närträffar på Ädelfors folkhögskola per termin.
Antagningskrav: Grundskola eller motsvarande. Goda kunskaper i svenska. Meriterande är arbetslivserfarenhet. Lägsta ålder är 20 år.

Studiestödsnivå: CSN gymnasial nivå.

ANSÖKAN ÄR STÄNGD


Yrkesutbildning till vårdbiträde/undersköterska på distans

Söker du ett arbete som känns meningsfullt? Vill du arbeta med att hjälpa andra människor? Då kan yrkesutbildningen till vårdbiträde/undersköterska vara något för dig! Utbildningens innehåll följer Skolverkets nationella kurspaket för vårdbiträde/undersköterska på 4 terminer. I utbildningen ingår 12 veckor apl (arbetsplatsförlagt lärande) fördelat på två tillfällen.Yrkesutbildningen till vårdbiträde/undersköterska ger en bred och efterfrågad kompetens

 

Datum för obligatoriska närträffar 24/25

Klicka här för datum


Yrkesutbildningens innehåll

Utbildningen bedrivs på distans med två obligatoriska närträffar på Ädelfors folkhögskola per termin. Undervisningen sker genom digitala föreläsningar, seminarier, grupparbete och självstudier via lärplattformen Google Workspace. Närträffarnas innehåll består av praktiska moment som t.ex. blodtrycksmätning, venprovtagning, lyftteknik och HLR, grupparbete samt studiebesök.

 

Vi är certifierade för Vård- och omsorgscollege

Ädelfors folkhögskola är godkänd att ingå i lokalt Vård- och omsorgscollege Höglandet. Certifieringen innebär att vi ingår i en certifierad samverkan som är en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorg.


Miljö

Ädelfors folkhögskola strävar efter att nå våra hållbarhetsmål enligt Agenda 2030 och deltagarna ingår i denna process.För mer information