Ekotryck 8-12 juli

Ekotryck 8-12 juli

FULLBOKAD!

Tillbaka till sommarkurser

Med denna kreativa och fria teknik kan resultatet antingen bli ett tydligt avtryck eller ett mer subtilt mönster. Vi går även igenom vad i naturen eller i köksavfallet som du kan använda för att hitta färger. Under kursen testar vi oss fram på olika textila material och på papper i olika kvaliteter. 

Delar av det material som vi trycker på kommer vi binda samman till en bok med textil utsida. Utanför kurstid finns tid att jobba med egna, mindre projekt i och utanför grytorna. Kursen passar både nybörjaren och dig som provat tekniken tidigare.

Du kommer få med dig ett kompendium hem, så du kan fortsätta din ekotrycksresa hemma efter avslutad kurs. Större delen av kursen kommer vara utomhus.

Kursledare Anna Kjellander har en industridesignutbildning och ett stort fokus på slöjd och då främst textil sådan. Hon plockade sin första färgsvamp vid 8 års ålder och har ett stort intresse och erfarenhet av att trycka med blad och växtdelar på främst textil. Hon har deltagit i flera utställningar och hållit i kurser i färgning med både växter och svamp. Att experimentera och hitta kompositioner i trycken slutar aldrig att fascinera henne.

Kontakt: Cicci Hultqvist
Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu