Studiemotiverande folkhögskolekurs SMF

Studiemotiverande folkhögskolekurs SMF

Är du nyfiken på att lära dig grunderna i hur man skapar spel? Detta i kombination med att pröva på hur det är att studera gymnasieämnen på Folkhögskola?- Då ska du börja plugga SMF på Ädelfors folkhögskola. Här har vi en studieform där lärarna ser till just dig och dina erfarenheter. Under ca tre månader jobbar du med att skapa enklare spelprototyper i spelmotorn GameMaker samtidigt som du läser kärnämnen. SMF är helt enkelt en kurs för dig som vill pröva på att skapa spel och samtidigt pröva hur det är att studera som vuxen. Syftet med kursen är att motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb.

Information

Kursstart: 2024-09-20
Kursens längd: 3 månader
Antagningskrav: Du ska vara arbetssökande och inskriven på arbetsförmedlingen, ha fyllt 16 år och varken ha gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning. Intyg: Efter avslutad kurs får du ett kursintyg som visar att du gått kursen.

Kursstart: 20 september 2024. Avslut på kursen:19 december 2024. Studietakt: Heltid
Informationsträff  den 9 september kl 10-12 på Ädelfors folkhögskola. Obs! Kursen startar endast vid tillräckligt många antal sökande.

Ansökan:

Ta kontakt med Arbetsförmedlingen och berätta att du vill gå SMF på Ädelfors folkhögskola. En arbetsförmedlare bedömer om stödet är ett bra sätt för dig att öka dina möjligheter till jobb.

Biljana Vucadinovic
Telefon: 010-4871095
E-post: biljana.vucadinovic@arbetsformedlingen.se

Länk till Arbetsförmedlingen

Innehåll på kursen

Att läsa på folkhögskola skiljer sig en hel del från att läsa på gymnasiet. Vi jobbar i små grupper och läser i teman. Det innebär att vi blandar olika ämnen med varandra. Självklart har du möjlighet att påverka en del av kursen. Ämnen vi kommer att testa på är bland annat svenska, engelska, matte, samhällskunskap, studieteknik, friskvård och studievägledning. Det blir också en del studiebesök. Du läser på heltid, måndag-fredag, under 13 veckor.

Dataspelsutveckling

En del av kursens inriktning och innehåll är Dataspelsutveckling. Deltagarna kommer att jobba med att skapa enklare spelprototyper i spelmotorn GameMaker. Fokus ligger på att skapa i 2D. GameMaker är lättare att använda för nybörjare och man behöver inte ha tidigare erfarenhet av programmering. Syftet med kursen är att du ska bli sugen på att börja plugga igen. Vem vet, folkhögskolepedagogiken kanske passar dig bättre än gymnasieskolans?

Hur tar jag mig till Ädelfors folkhögskola?

Du tar dig till skolan med lokaltrafik eller på annat valfritt sätt. Du får busskort av skolan. Har du svårt att ta dig hit med lokaltrafik, kontakta skolan så hjälps vi åt att hitta en lösning. 

Vad händer efteråt?

Vi hoppas såklart att du vill läsa vidare, antingen hos oss eller på någon annan vuxenutbildning. Har du varit närvarande och visat dig motiverad kan du få förtur till vår allmän kurs. På allmän kurs kan du skaffa dig behörighet till vidare studier. Läs gärna mer under allmän kurs. Vill du inte plugga vidare återgår du till Arbetsförmedlingen.Filer för nedladdning
För mer information