Studiemotiverande folkhögskolekurs SMF

Studiemotiverande folkhögskolekurs SMF

Gillar du gaming? Då ska du börja plugga SMF på Ädelfors folkhögskola. Här har vi en studieform där lärarna ser till just dig och dina erfarenheter. Under ca tre månader jobbar du med att skapa enklare spelprototyper i spelmotorn GameMaker. Samtidigt läser du kärnämnen. SMF är helt enkelt en kurs för dig som vill pröva på spelutveckling, och samtidigt pröva hur det är att studera som vuxen. Syftet med kursen är att motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb.

Information

Kursstart: 2024-03-04  
 
Kursens längd: 3 månader
 
Antagningskrav: Du ska vara arbetssökande och inskriven på arbetsförmedlingen, ha fyllt 16 år och varken ha gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning. Intyg: Efter avslutad kurs får du ett kursintyg som visar att du gått kursen.  

Kursstart: 4 mars 2024. Avslut på kursen: 4 juni 2024
Studietakt: Heltid

Informationsträff under februari. Vi återkommer med datum.

 
 
 
 

Ansökan:

Ta kontakt med Arbetsförmedlingen och berätta att du vill gå SMF på Ädelfors folkhögskola. En arbetsförmedlare bedömer om stödet är ett bra sätt för dig att öka dina möjligheter till jobb.

Biljana Vucadinovic
Telefon: 010-4871095
E-post: biljana.vucadinovic@arbetsformedlingen.se

Länk till Arbetsförmedlingen


Dataspelsutveckling

En del av kursens inriktning och innehåll är Dataspelsutveckling. Deltagarna kommer att jobba med att skapa enklare spelprototyper i spelmotorn GameMaker. Fokus ligger på 2D, det finns möjlighet till kunskaper i enklare 3D-grafik i programmet. GameMaker är lättare att använda för nybörjare och man behöver inte ha tidigare erfarenhet av programmering.

Övrigt innehåll på kursen

  • Dina erfarenheter och kunskaper är viktiga, oavsett om du vill mot studier eller arbete. Tillsammans jobbar vi med att öka dina möjligheter att nå dit du vill. 
  • Behörighetsgivande och praktiska ämnen; Svenska, Engelska, matte, samhällskunskap, skriva CV och studie och yrkesvägledning samt gemensamma aktiviteter med de andra kurserna. 
  • Föreläsningar, grupparbeten, diskussioner, studiebesök och individuellt arbete.
  • Busskort. Som deltagare på SMF får du ett busskort av oss för att du ska kunna resa mellan hemmet och skolan.

Vad händer efter kursen?

Vill du fortsätta på folkhögskola söker du till Allmän kurs som motsvarar grund- eller gymnasieskolan för vuxna. Har du lyckats bra under din SMF-tid så har du förtur till en plats på Ädelfors folkhögskolas allmänna kurs. Är det andra alternativ som är aktuella så planerar vi utifrån det.Filer för nedladdning
 
För mer information